Οσπριοκεφτέδες

Βράζω όποιο όσπριο θέλω (φακές, ρεβίθια, κουκιά, φάβα), απλά και κλασικά, το αλατίζω στο τέλος, το στραγγίζω και το πολτοποιώ στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σχετικά σφικτός πουρές.
Τον εμπλουτίζω με φρυγανιά ή ψίχα ψωμιού, νοστιμίζω με μπόλικο τριμμένο κρεμμύδι, μυρωδικά και μπαχαρικά και τα πανάρω με αλεύρι ή φρυγανιά ή σιμιγδάλι.
Τα τηγανίζω και έτοιμοι οι λαχταριστοί οσπριοκεφτέδες.
Κορυφαίοι κεφτέδες είναι τα φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες), αλλά εξίσου συγκλονιστικού κεφτέδες κάνω και με φακές (ιδιαίτερα αν τις συνδυάσω και με κόκκινες), οι φαβοκεφτέδες και οι φασολοκροκέτες.
dinanikolaou

Related Posts