Σοκολατόπιτα με μπισκότα OREO

Είναι πανεύκολο γλυκό και δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
Σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι γιατί του ταιριάζει απίστευτα.
Μερίδες 15
Χρόνος πρ. 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρ. 25 λεπτά

Υλικά
100 gr. Σοκολάτα γάλακτος
150 gr σοκολάτα κουβερτούρα
100 gr. ζάχαρη καστανή
120 gr. Βούτυρο ή Μαργαρίνη
100 gr. Φιστίκια αιγίνης
80 gr. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας (oreo)
50 gr. αλεύρι φαρινάπ
5 κ.σ κακάο άγλυκο
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ρούμι
4 αυγά
2 βανίλιες

για το σιρόπι
300 gr. νερό
200 gr. ζάχαρη
5 κ.σ κακάο άγλυκο
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κ.σ βούτυρο

Εκτέλεση
  • Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα. Ψιλοκόβουμε το φιστίκι.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη, την βανίλια να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  • Στην συνέχεια Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ. Προσθέτουμε προσεκτικά την λιωμένη κουβερτούρα.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, τα χοντροσπασμένα μπισκότα, το φιστίκι και το κονιάκ.
  • Αφήνουμε σε χαμηλή ταχύτητα ώστε να ομογενοποιηθούν.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ορθογώνιο πυρέξ . Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25' λεπτά.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 4 λεπτά.
  • Βγάζουμε την σοκολατόπιτα και σιροπιάζουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό.

Related Posts