Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το κίνημα Meatout και η ιστορία του 1985

Meatout
Το κίνημα Meatout (Αποχή από το κρέας) ξεκίνησε το 1985 στην Αμερική παροτρύνοντας τους ανθρώπους να αποφύγουν την κατανάλωση κρέατος.
Πρόκειται για μια παγκόσμια "εκστρατεία" που μας προτρέπει να ανακαλύψουμε τους διατροφικούς θησαυρούς της φύσης και τα διατροφικά οφέλη τα οποία κρύβουν τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.
Στην Αμερική το κίνημα Meatout πήρε μεγάλες διαστάσεις και πάνω από 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη γίνει χορτοφάγοι ή προτιμούν να προσλαμβάνουν τις απαραίτητες πρωτεΐνες που χρειάζεται ο οργανισμός τους τρώγοντας ψάρι.
Τα τελευταία χρόνια πολλοί επιστημονικοί οργανισμοί και φημισμένα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο πραγματοποίησαν σειρά μελετών για να βάλουν "φρένο" στην άκρατη κρεατοφαγία και να αναδείξουν τα οφέλη της τακτικής κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.
Meatout
Σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους το Πανεπιστήμιο John Hopkins, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία, το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία και πολλοί άλλοι επιστημονικοί φορείς.
Αλεξία Σβώλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια