Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τέσσερις τέχνες, ένα όνειρο! για Άτομα με & χωρίς Αναπηρία

Η τέχνη μπορεί να φέρει πιο κοντά τα Άτομα με και χωρίς Αναπηρία, όπως αποδείχθηκε περίτρανα μέσα από το τριήμερο Καλλιτεχνικό Βιωματικό Σεμινάριο που πραγματοποίησε από τις 4 μέχρι και 6 Μαρτίου η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς στο πλαίσιο του προγράμματος ARTABILITY.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο επρόκειτο, αρχικά, να πραγματοποιηθεί στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη ωστόσο οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τότε το νησί μας, είχαν ως συνέπεια τη ματαίωση του, όχι όμως και την ακύρωση του καθώς ο Δήμος στήριξε έμπρακτα αυτή την πολύ σπουδαία πρωτοβουλία.
Το μεσημέρι της Παρασκευής (4/3), πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των συμμετεχόντων με τους υπεύθυνους της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών στον ιδιαίτερα φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.
Την εκδήλωση προλόγισαν οι υπεύθυνες του σεμιναρίου, Τζωρτζίνα Κόκλα και Ελένη Ροδίτη ενώ χαιρετισμό απεύθυνε - δίχως να κρύψει τη συγκίνηση της - η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Κατερίνα Βασιλάτου, εκπροσωπώντας την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αγγελική Τοτόλου.
Εν συνεχεία οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες (ανάλογα με τις προτιμήσεις που είχαν δηλώσει κατά την εγγραφή τους) για τη διεξαγωγή των τεσσάρων θεματικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν, ένα για κάθε τέχνη: Χόρος, Θέατρο, Εικαστικά και Μουσική, υπό την καθοδήγηση των μελών του προγράμματος.
Το αποτέλεσμα όλων των δραστηριοτήτων που έγιναν την Παρασκευή και το Σάββατο, παρουσιάστηκε την Κυριακή (6/3) στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» σε μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Κουάτ και τα αδέλφια του», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Ευάγγελος Κεκάτος.
Nicolinho Tifosi

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια