Κεφτέδες θαλασσινών

Λαχταριστές κροκέτες από χταπόδι και καλαμαράκια για την Καθαρά Δευτέρα... κι όχι μόνο!
Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, ποτέ δεν είναι αργά! Μιλάμε για γκράντε νηστίσιμο πιάτο που θα λατρέψει ο ουρανίσκος σου... Απίστευτος σαρακοστιανός ουζομεζές!

Τι θα χρειαστείς (για 4-6 άτομα)
  • 500 γραμ. καλαμαράκια
  • 500 γραμ. χταπόδι
  • 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Πώς τους φτιάχνεις

1. Κόψε τα καλαμαράκια και το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και άλεσέ τα στο μπλέντερ. Τοποθέτησέ τα κατόπιν σε ένα μπολ.

2. Μούλιασε το ψωμί, στύψ' το καλά και βάλ' το στο μπολ με τα αλεσμένα θαλασσινά.

3. Πρόσθεσε στο μπολ το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε.

4. Ζύμωσε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και άφησέ το κατόπιν στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα.

5. Πλάσε τα κεφτεδάκια, αλεύρωσέ τα και τηγάνισέ τα σε καυτό λάδι.

Παραδέξου ότι ήταν γρήγορο και πανεύκολο! Όσο για τη γεύση, θα μας πεις...

Related Posts