Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως περπατάνε τα ζώδια

Πως περπατάει το κάθε ζώδιο;

ΚΡΙΟΣ
Αποφασιστικό και γρήγορο, το βήμα του Κριού, μπορεί να καλύψει μια απόσταση πιο σύντομα από κάθε άλλο ζώδιο, Περπατάει καμαρωτά, με ψηλά το κεφάλι, ακουμπώντας όλο το πέλμα στο έδαφος. Δεν παρατηρεί τι συμβαίνει γύρω του, δεν βλέπει ποιος περνά δίπλα του. Αν λοιπόν δείτε στον δρόμο έναν Κριό που γνωρίζετε, κι εκείνος προχωρήσει χωρίς να σας δώσει καμιά σημασία, μην απορείτε και μην προσπαθείτε να καταλάβετε τι έχει μαζί σας- απλά δεν σας είδε! 
ΤΑΥΡΟΣ
Το βήμα του Ταύρου είναι αργό και διστακτικό. Δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι σίγουρος για το που πηγαίνει, ενώ στην πραγματικότητα εξερευνά τον χώρο για πιθανές παγίδες και κρυμμένους κινδύνους. Στον προορισμό του θα φτάσει αργά επειδή πάντα διαλέγει όχι τον πιο σύντομο, αλλά τον πιο ασφαλή δρόμο. Αν δείτε στον δρόμο τον Ταύρο να χαζεύει με τις ώρες γύρω του, μην παραξενευτείτε- απλά σκανάρει τον χώρο για να μάθει τι κρύβεται πίσω από τη γωνία.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γρήγορος και νευρικός βηματισμός, βιαστικός και ανυπόμονος. Ο Δίδυμος μπορεί να στρίβει δεξιά κι αριστερά, να πηγαίνει πίσω εμπρός και γενικά αλλάζει πορεία και ρυθμό βαδίσματος με ταχύτητα φωτός. Αυτό συμβαίνει επειδή την ώρα που περπατά κάνει χιλιάδες σκέψεις. Το σημαντικό είναι πως, ανεξάρτητα από τον τρόπο που βαδίζει, φτάνει πάντα στον προορισμό του – μήπως χρησιμοποιεί GPS;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Έχει νάζι και χάρη στο περπάτημα του. Όπως ο κάβουρας κάνει βήματα πίσω, έτσι και ο Καρκίνος κάνει και κανένα βηματάκι προς τα πίσω. Στο περπάτημα του βγάζει δισταγμό. Ίσως έχετε συναντήσει έναν Καρκίνο που κυριολεκτικά «παγώνει» καθώς περπατάει – δεν κινείται ούτε εμπρός, ούτε πίσω, αλλά σταματάει. Αυτό συμβαίνει επειδή νιώθει ξαφνική ανασφάλεια και φόβο, δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το αν πρέπει να συνεχίσει κι αν είναι σωστό να πάει στον προορισμό του.

ΛΕΩΝ
Περπατάει ηχηρά ο Λέων, σε κάθε του βήμα προσπαθεί να ακουμπήσει με κρότο το έδαφος. Δυναμικά και περήφανα θέλει να κάνει γνωστή στους γύρω του την παρουσία του. Σαν λιοντάρι που είναι, δηλώνει ασυναίσθητα με το περπάτημα του ότι δεν φοβάται τίποτε, ότι ξέρει ποιος είναι και που πάει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος βγάζει μια ανασφάλεια στο περπάτημα του, το ένα βήμα του με το άλλο έχει μια χρονική καθυστέρηση και αυτό γιατί είναι σαν να προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο νέο μισό μέτρο που μόλις βρέθηκε. Κάνει αναγνωριστικά βήματα και μετά κάνει το επόμενο. Σπάνια θα δείτε έναν Παρθένο να περπατάει γρήγορα.

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός περπατάει με χάρη και φινέτσα, σαν να κάνει πασαρέλα. Καμαρώνει και κορδώνεται όταν περπατάει και θέλει με το βήμα του να αποσπάσει όσα περισσότερα βλέμματα μπορεί. Ο βηματισμός του Ζυγού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν του παγωνιού, αφού είναι αργός και δηλώνει μεγάλη αυτοπεποίθηση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το περπάτημα του Σκορπιού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένας ερωτικός χορός, ένα ερωτικό περπάτημα με το οποίο προσπαθεί να ελκύσει το ερωτικό του ταίρι. Έχει σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο βήμα του και πολλές είναι εκείνες οι φορές που περπατά βασανιστικά αργά προκειμένου να δηλώσει την παρουσία του.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Κάνει μικρά βήματα και έχει έναν διστακτικό, αθώο και παιδικό βηματισμό. Δεν είναι λίγοι οι Τοξότες που ασχολούνται με τον αθλητισμό και την γυμναστική, έτσι με τα δυνατά τους πόδια κάνουν γρήγορα βήματα. Έχουν ανάλαφρο βήμα και γι’ αυτό πολλές φορές ξαφνιάζουν τους γύρω τους, που ξαφνικά τους βλέπουν μπροστά τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως περπατά αγέρωχα και αποφασιστικά, με γοργό και περήφανο βήμα. Δεν κοιτάζει δεξιά και αριστερά και σπάνια θα τον δείτε να περπατά αφηρημένα. Δεν δίνει σημασία για το τι γίνεται γύρω του, επειδή το μόνο που τον απασχολεί είναι να φτάσει στον προορισμό του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος έχει βηματισμό καλλιτεχνικό. Περπατά σαν να χοροπηδά και ανήκει στα ζώδια που θέλουν να δηλώσουν το παρόν τους με το περπάτημα τους. Όταν περνούν από κάποιο σημείο που έχει πολύ κόσμο κάνει τα πάντα για να γυρίσουν όλοι να τον κοιτάξουν. Κάνει μικρά αλλά γρήγορα βήματα και όταν βιάζεται να πάει κάπου δεν διστάζει να τρέξει πέφτοντας ακόμη και επάνω στους περαστικούς.

ΙΧΘΕΙΣ
Ο Ιχθείς κάνει μικρά βήματα και κρατάει όσο περισσότερο μπορεί τα πόδια του ενωμένα, σαν να ήταν γοργόνα. Περπατάει αέρινα, δίνοντας την εντύπωση ότι ονειροβατεί, ενώ εαν τον παρατηρήσετε καλά ίσως διακρίνετε την ανασφάλεια που εκπέμπει, αφού συνήθως δεν είναι σίγουρος για το αν πρέπει να συνεχίσει και να φτάσει στον προορισμό του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια