Άρης Θεσσαλονίκης 25 Μαρτίου 1914

Ανήμερα της Εθνικής επετείου και της ημέρας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, γεννήθηκε ο μεγαλύτερος καημός της καρδιάς μας.
 Ο ΑΡΗΣ.
Ο αθλητικός, και όχι μόνο, σύλλογος που στοίχειωσε τα όνειρα μας και κυρίευσε τις ζωές μας.
Το μεγαλύτερο ιδανικό, γιατί ο ΑΡΗΣ είναι ιδανικό και τρόπος ζωής μαζί, που μας οδηγεί σε όλη μας τη ζωή.
Λόγια αρκετά για να περιγραφτεί αυτό που αισθανόμαστε, για να εξηγήσουμε σε κάποιον εκτός φάσης, δεν υπάρχουν. Κανένας δε θα μπορέσει να περιγράψει με λόγια όλα αυτά που ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε όντας πολεμιστές στο πλευρό του θεού του Πολέμου.
Κανένας τίτλος και καμία κούπα δε θα μπορέσει ποτέ να επισκιάσει τη χαρά του να είσαι ΑΡΗΣ και να λειτουργείς και να φέρεσαι σαν ΑΡΗΣ.
Πολλοί επικριτές και εχθροί θα σκέφτονται και θα ψιθυρίζουν ότι τα λέμε αυτά, για τους τίτλους, επειδή δεν έχουμε αρκετούς. Αντιθέτως, ο ΑΡΗΣ είναι τρίτος σύλλογος σε τίτλους και κύπελλα στην Ελλάδα.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ του Ελληνικού μπάσκετ, η ομάδα που ψηφίστηκε σαν η ομάδα του αιώνα και γεννήθηκε για να τρομάζει τους απανταχού τουρκαλάδες.
Την ποδοσφαιρική «Κίτρινη Θύελλα» και το Μακεδονικό τανκ που ισοπέδωνε τα πάντα στο διάβα του.
Ο πρώτος Πρωταθλητής Ελλάδας και η ομάδα που ξεχώρισε για τις πρωτοποριακές κινήσεις της και τις τρομερές Ευρωπαϊκές διακρίσεις της διαχρονικά.
Η ομάδα - λόγος, που εξαιτίας της σχηματίστηκε το ΠΟΚ για να καταφέρουν να τον ανταγωνιστούν.
Πρωτοπόρος σύλλογος σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Τηρώντας το καταστατικό κατά γράμμα, ο αθλητικός σύλλογος που δίδαξε και διέδωσε αθλήματα άγνωστα στους Έλληνες. Πρωταθλήματα και τίτλοι σε πολλά παγκοσμίως γνωστά αθλήματα στον κόσμο, όπως το χόκεϋ επί πάγου, το ρόλερ χόκεϋ, το κορφ μπολ, μπέϊζμπολ.
Χωρίς διάκριση σε κανέναν συνάνθρωπο μας για την καταγωγή και το κοινωνικό του γίγνεσθαι. Ενάντια σε κάθε ρατσιστική συμπεριφορά, ο ΑΡΗΣ αγκάλιασε όλες τις φυλές των ανθρώπων, ένωσε τα πολύχρωμα κομμάτια πάζλ από διαφορετικού χρώματος ανθρώπινες ψυχές που απλά ήθελαν να αθληθούν και να διακριθούν με τα ιερά χρώματα του περήφανου συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Ομάδες σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και αθλητές σε όλα τα ατομικά αθλήματα.
Ακόμη, ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο, δείχνοντας το δρόμο της ισότητας και της πλήρους αναγνώρισης της δυνατότητας σε κάθε άνθρωπο, με οποιαδήποτε κατάσταση υγείας, να αθληθεί και να εκπληρώσει τα όνειρα του φορώντας τη φανέλα με το Θεού του Πολέμου στο στήθος.
Τίτλοι
3 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ελλάδας: 1928, 1932, 1946
1 Πρωτάθλημα Β' εθνικής Ελλάδας: 1998
1 Κύπελλο Ελλάδας: 1970
1 Κύπελλο Μεγάλης Ελλάδος: 1971
13 Πρωταθλήματα ΕΠΣ Μακεδονίας: 1923 (διοργάνωσης ΧΑΝΘ), 1924, 1926, 1928, 1929, 1930, 1931, 1934, 1938, 1946, 1949, 1953, 1959.

Related Posts