Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πατρινό Καρναβάλι 2016

Ο Τσίπρας, ο Κυριάκος, ο "Πλουτοκράτης", η όμορφη Βασίλισσα και οι χιλιάδες καρναβαλιστές.
Με τον Βασιλιά Καρνάβαλο με την ονομασία "Πλουτοκράτης" ο οποίος και θα πέσει στην "πυρά" το βράδυ στο λιμάνι της Πάτρας, την όμορφη Βασίλισσα να ακολουθεί στο άρμα της και τους πιστούς ακόλουθους, τους χιλιάδες Καρναβαλιστές, ξεκίνησε η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2016.
Για μία ακόμη φορά δεν λείπουν οι μεγάλοι πολιτικοί της κεντρικής σκηνής από το καρναβάλι. Τσίπρας, Σαμαράς, Ντόρα, Μητσοτάκης, Καραμανλής και άλλοι...
 Κορυφώνονται σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με το κέφι να εκτοξεύεται στα ύψη και τους Έλληνες να αφήνουν πίσω τους για λίγες ώρες τα προβλήματα που τους κατακλύζουν από παντού.
Αν και ο καιρός δεν έκανε τη χάρη στους περισσότερους κι ενώ όλος ο χειμώνας πέρασε σαν... άνοιξη, το πρώτο τριήμερο του έτους είναι βροχερό, με ψύχρα, ακόμα και χιόνια, εν τούτοις τίποτα δεν πτοεί τους αποφασισμένους να γλεντήσουν καρναβαλιστές.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η «βασίλισσα του ελληνικού καρναβαλιού», η Πάτρα που συγκέντρωσε και φέτος πλήθος κόσμου και νεολαία από όλη τη χώρα. Η χθεσινή βραδινή παρέλαση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία πριν ξεσπάσει καταιγίδα, ενώ η σημερινή μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες πληρώματα με χιλιάδες καρναβαλιστές ξεκίνησε στις 14:00 το μεσημέρι. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν περί τις 21:00 το βράδυ με το παραδοσιακό κάψιμο του καρνάβαλου στο λιμάνι της πόλης.



Συνολικά συμμετοχή στην παρέλαση έχουν δηλώσει 145 πληρώματα, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 138 (138 διαφορετικές στολές), που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές.
Η φαντασία των πληρωμάτων αντλεί από όπου μπορεί να ταξιδέψει δημιουργικά ο νους. Θέματα σατιρικά, καλλιτεχνικά, θέματα «ανακυκλώσιμα» και μη, πρόσκαιρα και διαχρονικά, επηρεασμένα από όσα απασχολούν, ερεθίζουν, προκαλούν, ευχαριστούν και αγγίζουν το μαγικό ραβδί μεταμόρφωσης των καρναβαλιστών αλλά και το αλάθητο κριτήριό τους.
Οι Πατρινοί καρναβαλιστές δίνουν ραντεβού με την τέχνη του εφήμερου και διαδηλώνουν το μεγάλο και αναφαίρετο δικαίωμά τους, την χαρά και την αγάπη για τη ζωή κάνοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία πράξη σε καιρούς δύσκολους και αντίξοους.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια