Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mountain Bike: Άσκηση και μαγεία

Εκεί που τελειώνει η άψυχη άσφαλτος αρχίζει η χαρά της ανακάλυψης της φύσης, του βουνού, του χωματόδρομου, του πράσινου! Το "Ποδήλατο βουνού" ή αλλιώς mountain bike, όπως έχει επικρατήσει, αποτελεί την ενδιάμεση - και πρακτικά εύκολη - λύση για να δραστηριοποιηθεί κάποιος λάτρης της περιπέτειας στα βουνά. Ο πρώτος είναι η πεζοπορία, ο τρίτος είναι τα τετρακίνητα αυτοκίνητα και φυσικά ο δεύτερος είναι το απλό ποδήλατο, με κάποιες προδιαγραφές βέβαια, που μπορεί να βελτιώσει "ψυχή τε και σώματι" τον καθένα μας. Απόφαση χρειάζεται Σάββατο ή Κυριακή πρωί, βάζουμε τα γάντια, το κράνος απαραίτητα, το
λιτό εξοπλισμό μας δηλαδή, και ή με το μετρό (πότε, επιτέλους, θα γίνει;) ή το τρένο ή το τραμ βρίσκουμε τον τρόπο να φτάσουμε στη Βαρυμπόμπη.
Ας αρχίσουμε από εκεί την ονειρεμένη βόλτα με το mountain bike, αφήνοντας πίσω τη μουντή καθημερινότητά μας. Γυρίζοντας τα πετάλια ανεβαίνουν οι χτύποι της καρδιάς και οι πνεύμονες γεμίζουν με οξυγόνο.
Αυτή η γλυκιά αίσθηση της ελευθερίας πάνω στο ποδήλατο, χωρίς τα αυτοκίνητα, χωρίς τα μηχανάκια, χωρίς το καυσαέριο, μας δίνει ζωή. Κυριολεκτικά μας μακραίνει τη ζωή μας, ανεβάζει την ποιότητά της, της δίνει το νόημα που θα έπρεπε να έχει πραγματικά. Αρκεί κανείς να κάνει την αρχή, ίσως δειλά δειλά στο ξεκίνημα και μετά να εθιστεί σε αυτή τη μαγική απόλαυση της "ποδηλατάδας"
Ακόμα και αν η ρουτίνα δεν μας επιτρέπει μια απόδραση έως την Πάρνηθα ή έως τον Υμηττό για να δούμε τις ακτίνες του ήλιου μέσα από τα φυλλώματα των δέντρων, μπορούμε να πάμε με το ποδηλατάκι μας στο κοντινό παρκάκι της γειτονιάς μας ή στο άλσος.
Αρκεί τα πόδια μας να γυρίσουν τα πετάλια, αρκεί τα χέρια μας να νιώσουν τον κραδασμό του τιμονιού, αρκεί να ασκηθούμε έστω και για λίγο.
 Και με σχεδόν μηδενικό κόστος, μιας και ο εξοπλισμός αρχικά δεν κοστίζει πάνω από εκατό ευρώ μέχρι να "μπούμε στο κλίμα" αυτής της διαδικασίας. Εξοπλισμός που θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια, δεν είναι κάτι αναλώσιμο.
Όταν πια αυξήσουμε ταχύτητες και μας γίνει αναγκαία συνήθεια - γιατί θα μας γίνει σίγουρα - τότε προσθέτουμε ό τι χρειαστεί στον εξοπλισμό.....
 Γιάννης Χωριανόπουλος - ΕΤ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια