Κινέζικα πρωτοχρονιάτικα dumplings

Η Πρωτοχρονιά των Κινέζων κρατάει πολλές ημέρες.
Tο κατεξοχήν φαγητό της κινεζικής πρωτοχρονιάς είναι τα dumplings, μικρά πιτάκια με γέμιση κρέατος ή ζάχαρης.
Υλικά για τη ζύμη: 
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Έως και μια κούπα νερό
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
250 γρ. χοιρινό κιμά
2 κουταλιές της σούπας σόγια
1 κουταλιά της σούπας sherry ή άλλο γλυκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη αναμιγνύετε το αλάτι με το αλεύρι και προσθέτετε τόσο νερό όσο χρειαστεί για να πετύχετε μαλακή υφή.
Αφήστε την να ξεκουραστεί για μισή ώρα σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα.
Για τη γέμιση προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε προς μια μεριά μόνο για να κυλάνε τα πράγματα στην οικογένειά σας αρμονικά τον χρόνο που θα έρθει.
Χωρίστε και πλάσετε την ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού.
Πασπαλίστε με αρκετό αλεύρι την επιφάνεια που θα ανοίξετε τις πιτούλες διαμέτρου περίπου 8 εκατοστών.
Βάλτε την πιτούλα στην παλάμη σας και είτε με πινέλο είτε με το δάχτυλό σας βρέξτε με κρύο νερό όλο την άκρη της.
Τοποθετείστε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο και διπλώστε την πίτα σε σχήμα μισοφέγγαρου.
 Συνεχίστε έως ότου τελειώσει η γέμιση.
Για να τα μαγειρέψετε βράζετε αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε 20 dumplings και ανακατεύετε απαλά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Μόλις το νερό φτάσει σε σημείο βρασμού προσθέτετε ένα φλιτζάνι κρύο νερό, σκεπάζετε με το καπάκι και επαναλαμβάνετε.
Όταν βράσουν για τρίτη φορά είναι έτοιμα.
Σουρώνετε και σερβίρετε με μπολάκια σόγιας sweet chilli και oyster souce για να βουτήξουν οι καλεσμένοι σας.

Related Posts