Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρειάζονται περισσότερες γυναίκες σε θέσεις διευθυντών

 
Ο Φιλανδός Jyri Hekemies, υπεύθυνος υπουργός για τη διευθέτηση της κρατικής περιουσίας μίλησε σε ένα σεμινάριο για την πολιτική της κρατικής περιουσίας στο Finlandia Hall.
Το Κράτος, ως ιδιοκτήτης, ασκεί το δικαίωμά του να ψηφίζει σε ετήσιες γενικές συνελεύσεις, κάθε φορά που πρόκειται, για παράδειγμα, να εκλεγεί το σώμα των διευθυντών, λέει ο Υπουργός Jyri Hekemies.
Κανείς δεν εκλέγεται στα διοικητικά σώματα των εταιρειών βάσει φύλου, αλλά βάσει προσόντων και ικανότητας.
Στο λόγο του στο σεμινάριο είπε, επίσης, ότι τα σώματα των εταιρειών πρέπει απαραιτήτως να περιλάβουν μεγάλο αριθμό γυναικών επισημαίνοντας, ότι η αληθινή ισότητα δεν έγκειται στην αναλογία που
χρησιμοποιείται ως βάση εκτίμησης, σχετικά με το εάν και κατά πόσο η ισότητα έχει επιτευχθεί.
Πρόσθεσε, ότι αυτή ήταν μόνο μια ενδιάμεση περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας χρειαζόταν διευθετήσεις όπως οι παραπάνω.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Jyri Hekemies, η ισότητα θα γίνει πραγματικότητα μόνο αν εφαρμόζεται χωρίς κανείς να απαιτείται να δώσει ειδική προσοχή στο θέμα.
Τότε, δεν θα υπάρχει αναγκαιότητα χρήσης όρων, όπως "αναλογία ανδρών" ή "αναλογία γυναικών"
Μια ποικιλία εμπειριών και ικανοτήτων αυξάνει αισθητά την αξία και τα προσόντα του σώματος των διευθυντών, λέει ο Υπουργός Jyri Hekemies.
Αυτό , με τη σειρά του, σημαίνει ότι το προφανές θα εξετάζεται και ορθές αποφάσεις θα λαμβάνονται, πρόκειται για κάτι, το οποίο θα ωφελήσει τους ιδιοκτήτες, την εταιρεία και ολόκληρη την κοινωνία, συνέχισε.
Η διασφάλιση μιας ισότιμης αντιπροσώπευσης γυναικών στις κορυφαίες διοικητικές θέσεις των εταιρειών και των σωμάτων διευθυντών είναι η κοινή μας πρόκληση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο βελτίωσης της ποιότητας των αποφάσεων, συνόψισε ο Υπουργός Jyri Hekemies.
Στο λόγο του κάλυψε ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με το ισχύον καθεστώς στην πολιτική της κρατικής περιουσίας, με την αμοιβή των διοικούντων τις εταιρείες, με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και με τις προοπτικές διευθέτησης περιουσίας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια