Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα άστρα και το προσφυγικό

Τα άστρα επιβεβαιώνουν τα γεγονότα ή τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τα άστρα?
Ας παρατηρήσουμε λοιπόν δια της αμφισβήτησης, τι συμβαίνει στον ζωδιακό, παράλληλα με τα γεγονότα της προσφυγικής κρίσης.
Μία κρίση που παρόμοια δεν έχει ξαναζήσει η Ευρώπη.
Όχι πως δεν υπήρχαν άνθρωποι που εγκατέλειπαν την χώρα τους τα τελευταία χρόνια, για μια καλύτερη ζωή. Η κοινωνική ελευθερία, οι επαγγελματικές ευκαιρίες, η μόρφωση των παιδιών τους, ήταν το κίνητρο για να έλθουν οι Ασιάτες και οι Αφρικανοί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.
Όσο το βιωτικό επίπεδο των Ευρωπαίων ανέβαινε, πλαστά κατά την γνώμη μου, γιατί η ευημερία δεν υπήρχε από την παραγωγική αφθονία, αλλά από τον υπερβολικό δανεισμό, και από μια πλαστή ευμάρεια, που την παρείχαν αφειδώς οι Τράπεζες, και βέβαια όχι αφιλοκερδώς ούτε τυχαία!
Οι Ευρωπαίοι μόρφωσαν τα παιδιά τους και άφησαν τις χειρωνακτικές εργασίες στους οικονομικούς μετανάστες. Και ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συντηρήσει τους πολίτες της, γιατί απλά δεν παράγει. Οι μετανάστες ενσωματώθηκαν, και ανεβάζοντας το επίπεδο διαβίωσης τους, έγιναν ισότιμοι με τους Ευρωπαίους πολίτες. Η παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων έφυγε από την Ευρώπη, και μεταφέρθηκε στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής για να έχουν μικρότερο κόστος.
Ας μην μιλήσουμε για τα συμφέροντα που λυμαίνονται, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών όπου στήνονται οι πόλεμοι ο ένας μετά τον άλλον, και αναγκάζουν τους ανθρώπους να φεύγουν από τις χώρες αυτές για να σώσουν το μέλλον των παιδιών τους.
Έτσι σιγά – σιγά, το λίγο έγινε πολύ. Το αποτέλεσμα, μια Ευρώπη έτοιμη να διαμελιστεί και να ξεχάσει τις αρχές της ενότητας, στις οποίες στηριζότανε και με αυτές ξεκίνησε. Τώρα το ίδιον συμφέρον της κάθε χώρας, προέχει του συλλογικού. Έτσι λοιπόν, τώρα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση ανεξέλεγκτη, αφού μπαίνει και το συναίσθημα των ανθρώπων, που δεν είναι τόσο εύκολο να το χειραγωγήσουν, όσο την σκέψη του.
Ας δούμε όμως το θέμα από την αστρολογική σκοπιά.
Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, και είναι τέλος Φεβρουαρίου του 2016.
Eχουμε τους δεσμούς της Σελήνης στην 21η μοίρα των μεταβλητών, στον άξονα της Παρθένου – Ιχθύων (18.2 – 23.4.2016). Ο Χείρωνας θα έλθει σε σύνοδο ιδιομοιρίας επάνω στους δεσμούς (σύνοδο ακριβείας θα έχουμε 10.3 – 26.3.2016). Και ο Δίας μόλις αποχώρησε από αναδρομή αφού έμεινε στην 21η της Παρθένου (5.2 – 14.2.2016).
Επομένως έχουμε στον άξονα της Παρθένου – Ιχθύων από την μία μεριά, τον Βόρειο Δεσμό σε σύνοδο με τον Δία στην Παρθένο, και από την άλλη τον Νότιο Δεσμό, σε σύνοδο με τον Χείρωνα στους Ιχθύς. Ο Δίας είναι σε πτωτική θέση στην Παρθένο, καθώς επίσης και ο Χείρωνας είναι πτωτικός στους Ιχθύς, σε αμοιβαία υποδοχή μεταξύ τους. Ξέρουμε ότι όταν οι πλανήτες είναι σε πτωτική θέση βγάζουν τον κακό τους εαυτό, αφού δεν είναι σε περιβάλλον οικείο με τις ιδιότητες και το χαρακτήρα τους. Έτσι ο Δίας στην Παρθένο γίνεται υπολογιστής, γραφειοκράτης, επικριτικός, και χάνει την μεγαλοσύνη και την αβρότητα του. Ο Χείρωνας που είναι ταγμένος στο να θεραπεύει κάθε πληγή με σχολαστικότητα, υπομονή και οργανωμένη σκέψη, μέσα στο ζώδιο των Ιχθύων χάνεται σε συναισθηματικά αδιέξοδα, και θυματοποιείται εύκολα. Γίνεται συμπαραστάτης στον πόνο και τα βάσανα των άλλων, χωρίς να μπορεί να του προσφέρει την ουσιαστική βοήθεια, που έχει να κάνει με τον ρεαλισμό και την αποφασιστικότητα. Οι Δεσμοί της Σελήνης σηματοδοτούν το συλλογικό πεπρωμένο, ομάδες ανθρώπων με κοινή μοίρα, συγγένειες, και ενώσεις ατόμων, και συμμαχίες που έχουν ένα κοινό σχέδιο να εκτελέσουν. Ο Βόρειος Δεσμός έχει να κάνει με τις επιθυμίες για μια μελλοντική πορεία και σκοπό, ενώ ο Νότιος Δεσμός σημαίνει παρελθούσες εμπειρίες που πρέπει να ξεπεραστούν και να μετουσιωθούν.
Η ερμηνεία λοιπόν που δίνουμε στην σύνοδο του Βόρειου Δεσμού με τον ανάδρομο και πτωτικό Δία στην Παρθένο είναι ότι συμμαχίες με κοινή θέση και σκοπό, διαπραγματεύονται με γραφειοκρατικό τρόπο, τα συμφέροντά τους και γίνονται στεγνοί υπολογιστές και επικριτές για το δικό τους συμφέρον, κοιτάζοντας τους αριθμούς και αγνοώντας τον ανθρώπινο πόνο. Από την απέναντι θέση ο Νότιος Δεσμός με τον Χείρωνα σημειωδοτεί την ομάδα των πληγωμένων ανθρώπων με κοινό παρελθόν, που προσπαθούν να βρουν την συμπόνοια και την ανθρώπινη συμπαράσταση φεύγοντας από την κόλαση, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.
Η Ελλάδα στο γενέθλιο ωροσκόπιο της, όλως συμπτωματικώς, έχει την Σελήνη της, στην 21η μοίρα των Διδύμων, και αφού η Σελήνη σε ένα ωροσκόπιο κράτους σημειωδοτεί τον λαό, ο λαός περνάει όλο αυτό το στρίμωγμα, του ταυ τετραγώνου επάνω στους Δεσμούς, και καλείται να πάρει θέση, θέλει δεν θέλει. Η Σελήνη, δηλαδή ο λαός της Ελλάδας, μέσα από την μεταβλητότητα των Διδύμων, κατανοεί το δράμα των Ιχθύων αλλά θυματοποιείται κανονικά, και από την άλλη παρασύρεται για να παίξει στα γραφειοκρατικά παιχνίδια του Δία στην Παρθένο, δηλαδή των σκληρών και ρεαλιστικών συμφερόντων της Ευρώπης, όπου έχει την τιμή να ανήκει!
Υ. Γ. Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 9.3.2016 γίνεται στην 19.55′ των Ιχθύων επάνω στον διελαύνοντα Νότιο Δεσμό και τον Χείρωνα, σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό του γενεθλίου της Ελλάδος, ο δε διελαύνων Αρης στις 1η μοίρα του Τοξότη, στον ωροσκόπο του γενεθλίου της Ελλάδος και ο διελαύνων Κρόνος επάνω στον γενέθλιο Αρη της Ελλάδος, στον έβδομο οίκο, οίκο των αντιπάλων, συμμάχων και φανερών εχθρών.
Τι ερμηνεία να δώσεις; Κύριε Ελέησον τον Λαόν σου!
Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια