Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Που "περισσεύουν" οι άνδρες και που οι γυναίκες...

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, στους τροπικούς γεννιούνται περισσότερα κορίτσια και κατά συνέπεια "περισσεύουν" οι γυναίκες, ενώ στα ψυχρότερα κλίματα γεννιούνται περισσότερα αγόρια και "περισσεύουν" οι άνδρες.
Αιτία;
Το κλίμα, οι κοινωνικές συνθήκες, η επιλογή φύλου από τους γονείς (με άμβλωση, όταν το έμβρυο δεν ανήκει σε "συμφέρον" φύλο), αλλά πιθανόν και εξελικτικοί - ρυθμιστικοί λόγοι - π.χ. μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο γεννήθηκαν στην Ευρώπη για πολλά χρόνια πολύ περισσότερα αγόρια.
Πέρα από τα αίτια, όμως, εμείς αναζητήσαμε το αποτέλεσμα.
Βρήκαμε την πρωτότυπη έρευνα και με μέσο όρο την Ελλάδα (όπου στην ηλικία 15 - 65 ετών η αναλογία είναι ένας άνδρας προς μία γυναίκα) κάναμε δύο λίστες, μία με τις χώρες στις οποίες υπερέχουν αριθμητικά οι γυναίκες και μία αντίστοιχη για τους άνδρες.
Προτιμήσαμε να αναφέρουμε τις χώρες στις οποίες κάποιος/κάποια θα μπορούσε να πάει και για τουρισμό.
* Πληθώρα ανδρών:
Στα νησιά Φερόες, ανοιχτά της Νορβηγίας, στη Γριλανδία ή (για πιο ζεστά κλίματα) στη Χιλή και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους της Καραϊβικής.
Ακόμα πιο κοντά, στην Κύπρο, στη Γερμανία και στο Πριγκιπάτο της Ανδόρας.
* Πληθώρα γυναικών:
Στις βόρειες Μαριάνες Νήσους της Ωκεανίας, στο Πουέρτο Ρίκο, στη Γουατεμάλα, στο Ελ Σαλβαδόρ, στη Βολιβία, στις Βερμούδες ή (πιο κοντά) στη Γεωργία, στην Εσθονία και στη Λευκορωσία.
Επίσης σε πάρα πολλά από τα αφρικανικά κράτη.
vi

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια