Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έχασε τη ζωή της από μηνιγγίτιδα Β

Οι γονείς έδωσαν τη φωτογραφία στη δημοσιότητα σε μια προσπάθεια να τονίσουν τους κινδύνους της μηνιγγίτιδας Β για τα μικρά παιδιά.
Η φωτογραφία δείχνει τη μικρή Φέι Μπερντέτ από το Μέιντστοουν του Κεντ διασωληνωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου λίγο πριν φύγει από τη ζωή.
Στο μεταξύ, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 250.000 υπογραφές με αίτημα προς τη βρετανική κυβέρνηση να διατίθεται το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β σε όλα τα παιδιά έως 11 ετών, καθώς η κυβέρνηση χορηγεί το εμβόλιο μόνο σε νεογέννητα 2 έως 5 μηνών.
Η Φέι έχασε τη ζωή της την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έπειτα από 11 ημέρες μάχης με τη λοίμωξη. Η μητέρα της, Τζένι, μοιράστηκε δημοσίως την τραγική ιστορία και τη φωτογραφία, η οποία κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο του διαδικτύου μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, το βρετανικό Σύστημα Υγείας (NHS) διαθέτει το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β σε όλα τα παιδιά ηλικίας 2 μηνών, συνδυαστικά με δεύτερη δόση στην ηλικία των 4 μηνών και μία επιπλέον ενισχυτική δόση στους 12 μήνες. Ωστόσο, οι γονείς που έχουν μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να πληρώσουν για το εμβόλιο, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph.Να σημειωθεί ότι ούτε στη χώρα μας συνταγογραφείται το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β, καθώς βρίσκεται εκτός του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια