Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πίτα με γύρο και πατάτες

.
ΥΛΙΚΑ (για ταψι Νο38)
1.150 γρ.πανσετα χωρις κοκαλο ψιλοκομμενη
4 πατατες κομμενες σε ροδελες
2 ξερα κρεμμυδια κομμενα σε φετες
3 μεγαλες ντοματες χωρις την σαρκα κομμενες σε φετες
2 μεγαλες κ.σουπας σπιτικο τζατζικι
Αλατι
Μπολικο φρεσκοτριμμενο πιπερι
Μπολικη παπρικα
Ελαιολαδο
6 σπιτικα χωριατικα φυλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρωτη μας κινηση βαζουμε τις πατατες σε λαμαρινα του φουρνου μας στρωμενη με λαδοκολλα τις αλατισμενες και καλα λαδωμενες πατατες
να ψηθουν και να γινουν σαν τηγανιτες. Σε αντικολλητικο μεγαλο τηγανι βαζουμε την ψιλοκομμενη πανσετα και την σωταρουμε μεχρι να δουμε οτι αρχιζει να παιρνει χρωμα σιγα σιγα.

Τοτε προσθετουμε τα κρεμμυδια. και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν τα κρεμμυδια. Προσθετουμε αλατι,πιπερι,παπρικα ανακατευουμε καλα, αφαιρουμε απο την φωτια προσθετουμε και το τζατζικι, ανακατευουμε επισης πολυ καλα και αφηνουμε την γεμιση να κρυωσει.

Εχουμε ετοιμη την ζυμη για το ανοιγμα των φυλλων. Αλειφουμε το ταψι μας καλα με ελαιολαδο και στρωνουμε 3 φυλλα απο κατω λαδωμενα-ραντισμενα ενα ενα ξεχωριστα,αφηνοντας να εξεχουν εκτος ταψιου τα περισσεια φυλλα.

Απλωνουμε την γεμιση που εχουμε στο τηγανι μας, απο πανω καλυπτουμε με τις ντοματες και τελος τις πατατες να καλυψουν την ολη γεμιση. Πασπαλιζουμε με μπολικη παπρικα και γυρναμε τα φυλλα προς τα μεσα.

Σκεπαζουμε με τα υπολοιπα 3 φυλλα ραντισμενα ενα ενα με ελαιολαδο, χαραζουμε την πιτα σε κομματια, την ραντιζουμε με ελαιολαδο,και ελαχιστο νερακι και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 45 λεπτα,και αναλογα το φουρνο μας.

Αφηνουμε να σταθει η πιτα μας για να μπορεσουμε οταν ψηθει να την κοψουμε. Τρωγεται ζεστη και κρυα ευχαριστα.
E-Radio.gr Life

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια