Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απεργία οι συγκοινωνίες 2 και 4/2/2016

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τρίτη λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, από τις 11:00 έως τις 16:00, λόγω της στάσης εργασίας που έχει αποφασίσει τα σωματεία εργαζομένων των αστικών συγκοινωνιών, ενώ κανονικά θα λειτουργούν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Στις 12:00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ζητώντας, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, μείωση της τιμής του εισιτηρίου, το οποίο έχει αυξηθεί στα 1,40 ευρώ με διάρκεια 1,5 ώρας, προσλήψεις τακτικού προσωπικού, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τις αστικές συγκοινωνίες, ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων και δημιουργία νέων γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτησή του.

Επιπλέον, τα σωματεία εργαζομένων ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΠΟΣ και ΟΑΣΘ, ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ & Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑΣΥ.

«Η σφοδρή, καταστροφική λαίλαπα μέτρων, βαπτισμένη από τη σημερινή κυβέρνηση σαν "Συμφωνία με τους Εταίρους", αντί 3ο Μνημόνιο, επιβάλλει μία δυσκολότερη συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, που βέβαιο είναι ότι θα "ρημάξει" κάθε κεκτημένο, πλήττοντας και ακυρώνοντας κατακτήσεις ετών. Είμαστε έτοιμοι, όλοι μαζί, ενωτικά, να σταματήσουμε τα αδηφάγα σχέδιά τους εις βάρος του λαού» δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, κανένα δρομολόγιο στα τρόλεϊ, τα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί

Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της προηγούμενης ημέρας (Τετάρτης) που θα αναχωρούσαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του μετρό, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511.

Την Πέμπτη, τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις εκείνης της ημέρας αφού πιθανότατα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια