Wilbur Scoville: ο πατέρας της καυτερής πιπεριάς

151 χρόνια από την γέννηση του Αμερικανού φαρμακοποιού Γουίλμπορ Σκόβιλ (Wilbur Scoville)
Έμεινε γνωστός στην ιστορία της φαρμακευτικής για την «κλίμακα Scoville» που επινόησε το 1912, καθώς εργαζόταν στο φαρμακευτική εταιρεία Parke-Davis.
Η κλίμακα Scoville είναι μια μέτρηση της καυστικότητας διαφόρων κόκκινων πιπεριών (chilli peppers). Ο αριθμός των μονάδων Scoville δείχνει την ποσότητα της υπάρχουσας καψαϊκίνης (capsaicin).
Η μέθοδός του ήταν γνωστή ως «Οργανοληπτικό Tεστ Scoville» (Scoville Organoleptic Test). Στο τεστ λάμβαναν μέρος συνήθως γευσιγνώστες, οπότε έπαιζε ρόλο η αξιολόγηση των ατόμων.
Η διαδικασία ήταν η εξής: Σε συγκεκριμένη ποσότητα αποξηραμένων chillies και αφού έβγαζαν το έλαιο της καψακαϊκίνης προσέθεταν σε αυτό διάλυμα ζαχαρόνερου μέχρι το κάψιμο να είναι μόλις ανιχνεύσιμο. Έτσι μία γλυκιά πιπεριά έχει 0 στην «κλίμακα Scoville» ενώ υπάρχουν πιπεριές με 1.000.000, όπως η Βhut Jolokia (γνωστή ως ghost pepper) που καλλιεργείται στην Ινδία.

Related Posts