Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mπισκότα Lebkuchen

.
Χρόνος Εκτέλεσης 2 ώρες
Συστατικά
220 γρ. μέλι
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
85 γρ. βούτυρο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
250 γρ. αλεύρι
85 γρ. αμύγδαλο ωμό τριμμένο
1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
100 γρ. αποξηραμένα φρούτα

Για το γλάσο
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
100 γρ. σοκολάτα μαύρη
20 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού μαζί με το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Όταν το μείγμα λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα αποξηραμένα φρούτα.
Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να γίνει μια κολλώδης ζύμη.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα μπολ
Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και λίγο να φουσκώσει για 1 ώρα.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Ξεσκεπάζουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατι απλώνουν κατά το ψήσιμο
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Για το γλάσο
Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και τα μπαχαρικά σε μπεν μαρί ή τα τοποθετούμε για δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί.
Αφού ψηθούν τα μπισκότα και ψιλοκρυώσουν τοποθετούμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το γλάσο πάνω από κάθε μπισκότο.


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια