Ταρτάκια με χαλβά και σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σφολιατάκια βουτύρου στρογγυλά
1 πακέτο Σφολιατάκια βουτύρου στρογγυλά Χρυσή Ζύμη
4 μήλα καθαρισμένα σε κύβους
250 γρ. χαλβά σε κυβάκια
200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
2 κ. σούπας ταχίνι
1 κ. σούπας μαργαρίνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1
Στρώνετε τα σφολιατάκια σε 8 φόρμες για ταρτάκια (12 εκ.) καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα. Σκεπάζετε τις σφολιάτες με λαδόκολλα. Σκορπάτε πάνω φασόλια ξερά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15 λεπτά.

Βήμα 2
Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στο μεταξύ σοτάρετε τα μήλα με τη μαργαρίνη μέχρι να μαλακώσουν και παράλληλα λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το ταχίνι. Ανακατεύετε μέσα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βήμα 3
Αφήνετε τις ψημένες βάσεις να κρυώσουν και απλώνετε πάνω ομοιόμορφα τα σοταρισμένα μήλα με τον χαλβά. Περιχύνετε τα ταρτάκια με το μείγμα της κουβερτούρας και περιμένετε να κρυώσουν για να σερβίρετε.

Related Posts