Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οδηγός επιλογής σουτιέν

Η αγορά εσώρουχου δεν είναι μόνο θέμα υφάσματος ή σχεδίου.
Φυσικά, μια σέξι δαντέλα μπορεί να αποτελεί ιδανική επιλογή, αλλά, τελικά, αυτό που μετράει περισσότερο είναι η άψογη εφαρμογή.
Ένα σουτιέν που «αγκαλιάζει» με τον κατάλληλο τρόπο το στήθος όχι μόνο χαρίζει άνεση στις κινήσεις, αλλά και αναδεικνύει το γυναικείο μπούστο όσο τίποτα άλλο.
Πώς θα επιλέξετε σωστά;
Σας έχουμε όλες τις απαντήσεις.
1. Μην κολλάτε στο μέγεθος, αλλά στην εφαρμογήΕλάχιστες γυναίκες έχουν τέλειο και απόλυτα συμμετρικό στήθος. Αντίθετα, ένα σημαντικό ποσοστό έχει διαφορά ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερή πλευρά –από μερικά χιλιοστά μέχρι, κάποιες φορές, ένα ολόκληρο νούμερο. Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι το μέγεθος του γυναικείου στήθους αλλάζει μέσα στον χρόνο (περίοδος, αύξηση ή μείωση βάρους κ.λπ.), είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι η εφαρμογή του σουτιέν μπορεί και να διαφοροποιείται από μήνα σε μήνα.
Η συμβουλή των ειδικών; Να δώσετε περισσότερη σημασία στην εφαρμογή και λιγότερη στο νούμερο που γράφει τη ταμπέλα. Αν αισθάνεστε το κλασικό σας μέγεθος λάθος, μην επιμείνετε να το αγοράσετε. Δοκιμάστε ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο και αφήστε τις πωλήτριες να σας βοηθήσουν να βρείτε το σουτιέν που θα σας χωράει... γάντι.

2. Κουμπώνετε πάντα το σουτιέν σας στην εξωτερική κόπιτσα Όλοι οι ειδικοί θα σας συμβουλεύσουν να κουμπώνετε το σουτιέν σας όχι στη μεσαία, αλλά πάντοτε στην εξωτερική κόπιτσα. Και όταν το δοκιμάζετε –απαραίτητη προϋπόθεση για να ελέγξετε τη σωστή του εφαρμογή– αλλά και όταν το φοράτε. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το σουτιέν σας θα διατηρηθεί σε φόρμα περισσότερο καιρό.
Το πιο συχνό λάθος; Είναι να επιλέγουμε μεγαλύτερο νούμερο στην πλάτη και να το κουμπώνουμε στην εσωτερική ή τη μεσαία κόπιτσα σκεπτόμενες ότι έτσι θα μας χωράει καλύτερα. Ξεχνάμε, όμως, ότι τα σουτιέν ξεχειλώνουν. Η λογική πίσω από τα τρία άγκιστρα στο πίσω μέρος του σουτιέν είναι όχι για να το φοράτε πιο στενό ή πιο άνετο κατά βούληση, αλλά για να ξεκινάτε από την εξωτερική κόπιτσα και καθώς, με την πάροδο του χρόνου, αυτό ξεχειλώνει, να το κουμπώνετε όλο και πιο μέσα ώστε να σφίγγει σιγά σιγά.

3. Μάθετε ποια κίνηση βοηθάει να εφαρμόσει καλύτερα το σουτιένΩς γυναίκες μιας κάποιας ηλικίας, φοράμε πλέον το σουτιέν μας σχεδόν μηχανικά. Παρόλα αυτά και όταν δοκιμάζουμε και όταν φοράμε καθημερινά το σουτιέν καλό θα είναι να «βοηθάμε» κάπως το στήθος μας να μπει στη σωστή θέση –ειδικά αν φοράμε σουτιέν με μπανέλες. Μία κίνηση που συντελεί στην καλύτερη «κατανομή» του στήθους μέσα στο σουτιέν είναι, αφού το φορέσουμε, να πιάσουμε με το χέρι μας το στήθος και να το μετακινήσουμε έτσι ώστε να εφαρμόσει τέλεια στο ύφασμα.
Η ίδια λογική ισχύει και για τον τρόπο που κουμπώνουμε το σουτιέν. Αν το φοράμε ανάποδα και αφού το κουμπώσουμε το γυρνάμε μπροστά και περνάμε τις τιράντες, όχι μόνο θα το ξεχειλώσουμε πιο γρήγορα, αλλά και το στήθος δεν παίρνει σωστή θέση.

4. Τα καλύτερα σουτιέν είναι τα πολυμορφικάΥπάρχουν πολυμορφικά σουτιέν; Ναι, τα στράπλες, στα οποία μπορούμε να τους προσθέσουμε κλασικές τιράντες ή αυτές που δένουν στον λαιμό ή στη μέση και αφήνουν ελεύθερη την πλάτη. Ένα τέτοιο σουτιέν θα σας λύσει τα χέρια και θα σας γλιτώσει, φυσικά, από την ανάγκη να προμηθευτείτε διαφορετικά είδη σουτιέν για διαφορετικές περιστάσεις και ρούχα.

5. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να φέρετε το σουτιέν στα μέτρα σας
Το... προσδόκιμο ζωής ενός σουτιέν είναι περίπου ένας χρόνος, ανάλογα πάντα με τη φροντίδα και τη χρήση του. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένας τρόπος να το αναζωογονήσετε. Όταν αρχίσει να ξεχειλώνει η πλάτη ή οι τιράντες, μία μοδίστρα μπορεί να σας τα μαζέψει λίγο χαρίζοντας στο αγαπημένο σας εσώρουχο ακόμη μερικούς μήνες παράταση πριν την τελική «απόσυρση». Προσοχή όμως: η μοδίστρα είναι κατάλληλη για απλά σχέδια και υφάσματα. Ένα σουτιέν από δαντέλα δύσκολα μπορεί να μεταποιηθεί.

Επιλέγοντας σουτιέν για στήθος με μονή ή διπλή μαστεκτομή
Ο καρκίνος του μαστού είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και όσες γυναίκες έχουν υποστεί μαστεκτομή ξέρουν καλά πόσο δύσκολο είναι να βρουν σουτιέν που να συνδυάζει την άνεση με το στιλ.
Αν οι ειδικοί στηθόδεσμοι μαστεκτομής δεν σας συγκινούν, προτιμήστε κλασικά σουτιέν χωρίς, όμως, σύρμα ή μπανέλες αλλά με μαλακή υποστήριξη και επένδυση που θα σας χαρίσει άνεση –ειδικά αν έχει αφαιρεθεί η θηλή. Παράλληλα, το προσωπικό σε ένα καλό κατάστημα με εσώρουχα θα μπορέσει να καταλάβει τις ανάγκες σας και να σας υποδείξει το πλέον κατάλληλο σχέδιο για την περίπτωσή σας. Πάνω απ’ όλα, όμως, δεν πρέπει να αισθάνεστε αμηχανία. Ο αγώνας σας κατά του καρκίνου του μαστού σάς έχει ήδη αναγάγει σε ηρωίδα της ζωής!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια