Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αυξήσεις σε εισιτήρια και κάρτες από 1/2/2016

Αυξήσεις φωτιά στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στο «χάρτινο» εισιτήριο, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Μεταφορών, αλλά επεκτείνονται και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, έρχονται την άλλη εβδομάδα!

Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου η τιμή του απλού «χάρτινου» εισιτηρίου ανεβαίνει ξανά στο 1,40 ευρώ από 1,20 που είναι σήμερα, ενώ η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 0,60 ευρώ. Μαζί με την αύξηση αυτή, η οποία επαναφέρει το κόστος των εισιτηρίων στα επίπεδα προ των μειώσεων του Σεπτεμβρίου 2014, αυξάνεται και η διάρκεια ισχύος του εισιτηρίου από τα 70 στα 90 λεπτά.

Επίσης, αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων του μετρό προς το αεροδρόμιο «Ελεθευθέριος Βενιζέλος» από τα 8 στα 10 ευρώ (5 ευρώ το μειωμένο) και λεωφορειακών γραμμών express από τα 5 στα 6 ευρώ (3 ευρώ το μειωμένο). Επιπλέον, η νέα τιμή του ημερήσιου εισιτηρίου θα είναι 4,5 (από 4 ευρώ), του τριήμερου 22 ευρώ (από 20), ενώ μειώνεται η τιμή του πενθήμερου εισιτηρίου σε 9 ευρώ (από 10 ευρώ).

Πάντως, όταν πριν τις γιορτές το υπουργείο Μεταφορών είχε ανακοινώσει την αύξηση του απλού χάρτινου εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών, τις οποίες χρησιμοποιούν καθημερινά οι τακτικοί επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς, θα παρέμεναν σταθερές.

Σε αντίθεση με τις εξαγγελίες αυτές, πλέον αυξήσεις γίνονται και σε ορισμένες κατηγορίες καρτών απεριορίστων διαδρομών!

Οι ανατιμήσεις των καρτών έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ και αφορούν τις πωλήσεις του Φεβρουαρίου! Συγκεκριμένα, οι μηνιαίες κάρτες που επιτρέπουν τις μετακινήσεις με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και χρησιμοποιούνται και από τους επιβάτες-εργαζόμενους που μετακινούνται από-προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα κοστίζουν πλέον 49 ευρώ (από 45 ευρώ), οι τριμηνιαίες 142 ευρώ (από 130 ευρώ), οι 6μηνιαίες 250 ευρώ (από 230 ευρώ) και οι ετήσιες 490 ευρώ (από 450 ευρώ)!

Επίσης, οι 6μηνιαίες κάρτες για όλα τα μέσα (εκτός του αεροδρομίου) θα κοστίζουν πλέον 170 ευρώ (από 165 ευρώ) και οι ετήσιες 330 ευρώ (από 320 ευρώ)! Η τιμή της μηνιαίας κάρτας της συγκεκριμένης κατηγορίας διατηρείται στα 30 ευρώ (15 ευρώ η μειωμένη).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια