Κέικ μήλου

(Για 12 άτομα περίπου)Τι θα χρειαστείτε:
¾ της κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού τριμμένη κανέλα
4 μεγάλα κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας baking powder
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
4 μεγάλα αυγά
½ κούπα μαργαρίνη
½ κούπα βούτυρο μαλακό, σχεδόν λιωμένο
¼ της κούπας χυμός πορτοκάλι
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια σε σκόνη

Τι θα κάνετε:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνετε την φόρμα που θα ψηθεί το κέικ και απλώνετε ομοιόμορφα τα καρύδια στον πάτο.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ¼ της κούπας ζάχαρη και την κανέλα.
Προσθέτετε τα μήλα και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το υπόλοιπο αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι.
Προσθέτετε τα αυγά, την μαργαρίνη, τον χυμό πορτοκάλι και την βανίλια.
Τα χτυπάτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και ομοιόμορφο.
Απλώνετε το μισό από το παραπάνω μείγμα στην φόρμα που έχετε βάλει τα καρύδια, από πάνω του απλώνετε το μισό μείγμα με τα μήλα, μετά το υπόλοιπο μείγμα και μετά πάλι το μείγμα με τα μήλα, αλλά προσέξτε το τελευταίο μείγμα να μην ακουμπάει στις άκρες της φόρμας ώστε να μην κολλήσει.
Ψήστε το κέικ για 1 ώρα και 20 λεπτά, ή μέχρι να μην κολλάει η οδοντογλυφίδα όταν την χώσετε στο κέντρο του κέικ για να ελέγξετε το ψήσιμό του.
Όταν είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει καλά και σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα με τα καρύδια προς τα κάτω.

Related Posts