Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σχήματα προσώπου και στιλ στα γένια

Παρουσιάζουμε με λεπτομερή ανάλυση τα ιδανικά στιλ για κάθε ένα από τα οκτώ σχήματα προσώπου.
Το σχήμα του προσώπου σας είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να καθορίσετε το ιδανικό στιλ γενειάδας για σας. Το ανδρικό πρόσωπο διακρίνεται σε οκτώ βασικά σχήματα που παρουσιάζονται παρακάτω. Σας συνιστούμε ορισμένα συγκεκριμένα στιλ για κάθε ένα από τα οκτώ σχήματα προσώπου. Βρείτε το σχήμα του προσώπου σας, επιλέξτε ένα στιλ που λειτουργεί καλά μ' αυτό το σχήμα και αρχίστε να περιποιήστε τα γένια σας ώστε να δημιουργήσετε μια εμφάνιση και αίσθηση που ταιριάζει στο πρόσωπό σας.
1. Στενόμακρο
Τραβηγμένο στο μέτωπο και στο πηγούνι, αυτό το σχήμα προσώπου είναι ιδανικό για γένια που γεμίζουν στις φαβορίτες, τα μάγουλα και το μουστάκι χωρίς τρίχες στο πηγούνι. Στιλ όπως οι φαρδιές φαβορίτες σε όλο το μήκος του σαγονιού, “Mutton Chops”, “A La Souvarov”, “Dali”, ή ακόμη και “Friendly Mutton Chops” έχουν εξαιρετικό αποτέλεσμα στην εξισορρόπηση του στενόμακρου σχήματος σε ένα ελκυστικό σχήμα που τραβά την προσοχή.

2. Ορθογώνιο
Το στρογγύλεμα των ορθών γωνιών είναι πρωταρχικής σημασίας για να απαλύνει το ορθογώνιο σχήμα. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τα “Chin Curtain”, “Short Boxed beard”, “Ducktail”, ή “The French Fork” για όσους ζουν με την κατάρα των ορθών γωνιών.

3. Στρογγυλό
Τα στρογγυλά πρόσωπα χρειάζονται γωνίες για να μη φαίνονται παχουλά. Εστιάστε την προσοχή στο πρόσωπό σας στο πηγούνι, με στιλ όπως “Chin Puff”, “Van Dyke”, “Balbao”, “Sparrow”, “Goatee”, “The Zappa”, ή το “Soul Patch”. Όλα αυτά τα στιλ θα αφαιρέσουν την αίσθηση πάχους απ' το στρογγυλό πρόσωπό σας και θα προσθέσουν γωνίες.

4. Οβάλ
Συγχαρητήρια, φίλοι μου. Αυτό είναι το καλύτερο σχήμα προσώπου, διότι δέχεται κυριολεκτικά ΟΛΑ τα στιλ γενιών. Διαλέξτε ό,τι θέλετε. Κάντε συχνές αλλαγές. Προκαλέστε τη ζήλεια όλων των αντρών που έχουν άλλο σχήμα προσώπου. Δοκιμάστε κάτι περίεργο όπως το “Imperial”, “Hulihee” ή το “Old Dutch”. Είστε τυχεροί.

5. Τετράγωνο
Σίγουρα το 'χετε ξανακούσει. Πρέπει να στρογγυλέψετε τις γωνίες σας. Να απαλύνετε τις ευθείες για να γίνετε πιο ευπρόσιτος. Δοκιμάστε τα “Petit Goatee”, “Anchor”, ή “Hollywoodian”. Επικεντρώστε τα γένια που αφήνετε στο πηγούνι, με ή χωρίς μουστάκι και φαβορίτες. Αποφύγετε τα γεμάτα μούσια. Το μόνο που θα κάνουν είναι να τετραγωνίσουν ακόμη περισσότερο το πρόσωπό σας.

6. Ρόμβος
Αν έχετε αυτό το σχήμα προσώπου αφήστε μία λεπτή λωρίδα σε όλο το μήκος του σαγονιού. Όλες οι επιλογές από “Rap Industry Standard” έως “Chin Curtain” και “Anchor” έχουν καλό αποτέλεσμα όπως και εκτεταμένα μουστάκια όπως το “Fu Manchu” και το “The Winnfield.” Τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι των γυναικών. Διαλέξτε ένα απ' αυτά τα στιλ γενιών και θα γίνεται ακόμη καλύτεροι φίλοι τους!

7. Αντεστραμμένο τρίγωνο
Αποφύγετε την τριχοφυΐα στο πηγούνι και επικεντρωθείτε στο μουστάκι και τις φαβορίτες σας. Οι πλατιές φαβορίτες “Mutton Chops” (ή η εκδοχή The Friendly Version), ένα μεγάλο μουστάκι “Fu Manchu”, ή και συνδυασμός φαβοριτών και μουστακιού “Franz-Josef” είναι πολύ πετυχημένο λουκ και θα τραβήξει πραγματικά την προσοχή. Αντιστρόφως, άνδρες με σχήμα προσώπου αντεστραμμένο τρίγωνο μπορούν να αφήσουν ένα απλό “Soul Patch” για να τραβήξουν την προσοχή στην αντιστροφή. Βεβαιωθείτε ότι το soul patch έχει επίσης τριγωνικό σχήμα για μεγαλύτερο αποτέλεσμα εντυπωσιασμού.

8. Τρίγωνο
Αφήστε να μεγαλώσουν λίγα γένια στο πηγούνι σας. Μουσάκια “Goatee”, “”Anchor”, ή και “”Van Dyke” είναι τέλεια για να αναδείξουν το ισοσκελές σας τρίγωνο. Δύο άλλα κατάλληλα στιλ είναι το “Hollywoodian” ή το “Old Dutch”. Για μία 'ατημέλητη' εμφάνιση, επισημάνετε την τριγωνικότητα με ένα “Petit Goatee”, αλλά να είστε έτοιμοι για έντονα βλέμματα και εκφράσεις απορίας.
Ο συγγραφέας Mohawk Matt είναι ο ιδρυτής και αρχικουρέας των Bolt Barbers.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια