Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αλλαγές στα μεγέθη γυναικείων ρούχων

Πού αντιστοιχούν τα νέα νούμερα για να γίνουν οι γυναίκες πιο ευτυχείς
Τα πρότυπα της ομορφιάς έχουν αλλάξει. Από τις καμπύλες περάσαμε στο skinny και πλέον γίνονται προσπάθειες επαναφοράς της γυναικείας σιλουέτας σε υγιείς αναλογίες.
Ερευνα του British Standards Institution (BSI) δείχνει αυτό που όλοι ξέρουμε. Τα μεγέθη στα γυναικεία ενδύματα έχουν αλλάξει άρδην τα τελευταία 40 χρόνια.
Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως οι γυναίκες του 1974 φορούσε Medium, είχε 82 εκ. περίμετρο στήθους και 87 εκ. Περιφέρεια. Περνώντας στο 2015, τα μεγέθη έχουν αυξηθεί με την περίμετρο στήθους να φτάνει τα 86 εκ. και την περιφέρεια τα 96.
Ετσι, η Κιμ Καρντάσιαν, για παράδειγμα, που φορά XL θα ήταν ιδανική για τα 70's.
Ωστόσο, η αλλαγή στην αύξηση των αναλογιών δεν αποτυπώνεται στα μεγέθη των ρούχων.
Μια ομάδα ειδικών της βιομηχανίας και κυβερνητικών εργαζομένων καθορίζει τα κριτήρια μεγέθους φορεμάτων κάθε πέντε χρόνια, με το BSI να λέει πως μόνο αυτές οι μετρήσεις θα πρέπει να θεωρούνται ως οδηγός.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Sunday Times», ένας εκπρόσωπος δήλωσε: «Οι περισσότεροι έμποροι λιανικής πώλησης ταξινομούν τα ρούχα τους, σύμφωνα με την πελατειακή τους βάση, έτσι δεν μπορεί να υπάρχει ένα στάνταρ νούμερο, άσχετα με το τι έχουμε καθορίσει».
Η Κλερ Ράινερ, αναλύτρια που ίδρυσε το Retail Acumen, ανέφερε πως «το όλο θέμα είναι η γυναίκα να μπορεί να αισθάνεται ευτυχής όταν φαντάζεται πως είναι ένα νούμερο μικρότερο».
«Οπως ισχυρίζεται, αυτό ονομάζεται το νούμερο της «ματαιοδοξίας». «Το γεγονός είναι πως οι αναλογίες αυξάνονται, οπότε τα ρούχα θα πρέπει να μεγαλώνουν μαζί με τους ανθρώπους, αν θέλουμε να ανησυχούμε για το τι λέει η ετικέτα».
Μόλις πριν από λίγους μήνες ένα διάγραμμα μεγεθών αποτύπωσε τις αλλαγές κατά την διάρκεια των τελευταίων 50 ετών.
Τα διαγράμματα που δημιουργήθηκαν από την The Washington Post, χρησιμοποιώντας στατιστικά στοιχεία της American Society of Testing and Materials, αποκαλύπτουν πως οι μετρήσεις σε μπούστο και μέση έχουν αλλάξει τα τελευταία 50 χρόνια. Πράγματι, το ευρωπαϊκό Large του σήμερα ισοδυναμεί με το XXLarge του 1958.Μιλώντας στην MailOnline, ο αρθρογράφος μόδας, Σιμόν Γκλειζίν, υποστήριξε πως τα διαγράμματα είναι ανακριβή.
«Αν νομίζετε πως το μέγεθός σας είναι Small ή Medium κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα είναι XLarge. Κάτι που αποδεικνύει την θεωρία της αύξησης των μεγεθών, αλλά αυτό δεν εκπλήσσει κανέναν έτσι δεν είναι;».
«Οι έμποροι λιανικής, ωστόσο, δεν βοηθούν στο ζήτημα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος προσπαθώντας να ευχαριστήσουν τον πελάτη τους να μετατρέψουν το M σε XXLarge, περνώντας το λάθος μήνυμα.
«Για παράδειγμα σε νούμερο Topman είμαι Large, σε νούμερο Zara είμαι XXL, αν υπήρχαν στην πραγματικότητα τα μεγέθη», αναφέρει.
Ο Σιμόν τονίζει πως είναι καλό να φορά ο καθένας το μέγεθός του και να μην «χρυσώνεται» το χάπι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια