Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι παρεξηγημένοι Τοξότες

Πρόκειται για ένα «ζηλευτό» ζώδιο. 

Αυτό που τους κάνει αξιοζήλευτους είναι ο κυβερνήτης τους, ο Δίας, ο οποίος τους δίνει αισιοδοξία. Η θετική σκέψη φέρνει και θετικά αποτελέσματα….Αυτό είναι πραγματική τύχη!
Ως προς τον έρωτα, ο Τοξότης επιδιώκει κάτι που σε γενικές γραμμές δεν είναι και τόσο εύκολο να επιτευχθεί, ακόμα και υπό τις σημερινές –πιο «χαλαρές» σε σχέση με το παρελθόν- συνθήκες: μια σχέση στην οποία θα μπορεί παράλληλα να αισθάνεται ελεύθερος και ανεξάρτητος. Γι΄αυτό άλλωστε, αποφεύγει να δεσμεύεται από νωρίς και καθυστερεί όσο το δυνατόν περισσότερο τα ζητήματα της συμβίωσης και του γάμου. Ενώ δεν αντέχει ούτε λεπτό σε μια σχέση που, κατά τη γνώμη του, τον καταπιέζει και δεν τον αφήνει να κάνει τη ζωή του όπως εκείνος θέλει. Ως εκ τούτου, χρειάζεται για σύντροφο έναν άνθρωπο ανοιχτόμυαλο και ανεκτικό, ο οποίος δεν θα τον περιορίζει με τα «πρέπει» μιας σχέσης και παράλληλα θα τον εμπιστεύεται αρκετά για να του αφήνει πρόθυμα μεγάλα περιθώρια δράσης πέρα από αυτήν.
Με έναν Τοξότη το βέβαιο είναι ότι η σχέση δεν πρόκειται να κολλήσει στη μονοτονία της καθημερινότητας και να βαλτώσει, όπως συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια σήμερα που ξεκινούν με ενθουσιασμό και σύντομα καταλήγουν να βαριούνται ο ένας τον άλλο. Πρόκειται, άλλωστε, για το πιο αισιόδοξο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, έχοντας κυβερνήτη το Δία, πλανήτη της αισιοδοξίας και της επέκτασης. Ως εκ τούτου, η συμβίωση με έναν Τοξότη είναι τις περισσότερες φορές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ο Τοξότης γενικά είναι πολύ ζωντανός και ενεργητικός τύπος, πρόσχαρος και φιλικός. Λατρεύει τα ταξίδια και δεν παραμελεί την κοινωνική ζωή. Ενώ στα δύσκολα δεν χάνει την αισιοδοξία και το χαμόγελο. Επιπλέον, το αυθόρμητο του χαρακτήρα του τον κάνει ιδιαίτερα ειλικρινή –δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και δεν υποκρίνεται. Αυτό το τελευταίο δεν είναι και το υπ΄αριθμόν ένα ζητούμενο για μια σωστή και όμορφη σχέση;
Άντρας Τοξότης
Πολλές γυναίκες δεν ξέρουν κατά πόσο πρέπει να παίρνουν στα σοβαρά έναν άντρα Τοξότη. Και από μια άποψη ίσως να μην έχουν άδικο. Γιατί ο άντρας Τοξότης δείχνει να είναι ένα «μεγάλο παιδί» που ζει ανέμελα και ξέγνοιαστα, αποφεύγοντας όσο το δυνατόν να αναλαμβάνει ευθύνες που του περιορίζουν την ελευθερία κινήσεων. Και αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής του –είτε στα προσωπικά είτε στα επαγγελματικά. Η γοητεία του άντρα Τοξότη βρίσκεται στην αισιοδοξία που εκπέμπει ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, αλλά και στην περιφρόνηση που δείχνει για τις συμβάσεις και τα «πρέπει» της κοινωνίας. Δεν είναι και λίγο για μια γυναίκα να έχει σύντροφο με την ικανότητα να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις με χαμόγελο και καλή διάθεση, δίχως μεμψιμοιρίες και παράπονα. Ο άντρας Τοξότης είναι ανοιχτόμυαλος και ανεκτικός. Σε γενικές γραμμές, προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε διαφορετικές συνήθειες, ενώ τις περισσότερες φορές είναι πρόσχαρος και φιλικός. Επιπλέον, είναι φιλοπερίεργος, του αρέσει να διευρύνει τους ορίζοντές του με νέες γνώσεις και εμπειρίες και λατρεύει τα ταξίδια. Στα θετικά του επίσης μπορεί να προσμετρήσει κανείς και την αγάπη για τα σπορ. Ενεργητικός και δραστήριος, ο άντρας Τοξότης προσέχει το σώμα και το πνεύμα του. Σίγουρα είναι ο τύπος που ξέρει να προκαλεί το ενδιαφέρον των γυναικών. Ωστόσο πολλές φορές έχει την τάση να χάνει τον έλεγχο και να παρασύρεται σε επιπολαιότητες. Συχνά δεν αντιλαμβάνεται με την πρώτη τη σοβαρότητα ορισμένων καταστάσεων. Σε γενικές γραμμές αποφεύγει τις σοβαρές δεσμεύσεις και προτιμά την εναλλαγή ερωτικών συντρόφων. Τη στιγμή που θα αισθανθεί ότι μια σχέση τον καταπιέζει, τον περιορίζει και του στερεί την ελευθερία του, θα φύγει χωρίς δεύτερη σκέψη. Ομολογουμένως, χρειάζεται αρκετό κουράγιο και γενναιότητα για να είναι κανείς ελεύθερος. Ωστόσο, όσον αφορά τις σχέσεις, αυτή η τάση μπορεί να γεννήσει πολλές παρεξηγήσεις και προβλήματα.
Γυναίκα Τοξότης
Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια γυναίκα πρόσχαρη, φιλική και προσιτή. Είναι ιδιαίτερα συζητήσιμη και δεν διστάζει να εκφέρει ελεύθερα την άποψή της –όσο δυσάρεστη κι αν είναι αυτή σε μερικούς. Πολλές φορές εκφράζει ιδιαίτερα προοδευτικές αντιλήψεις και ιδέες. Το βέβαιο είναι πως δεν ξέρει να λέει ψέματα για να γίνεται ευχάριστη, για να κολακεύει αφτιά. Έχει ευθύ και ειλικρινή χαρακτήρα. Έχει την τάση να μιλά έξω από τα δόντια και αυτό πρέπει σε κάθε περίπτωση να το λαμβάνει υπόψη του ο σύντροφός της, προκειμένου να αποφεύγονται προστριβές και τσακωμοί. Η γυναίκα Τοξότης θέλει να αισθάνεται ανά πάσα στιγμή ελεύθερη και ανεξάρτητη –ο γάμος δεν είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Γενικά απεχθάνεται κάθε είδους περιορισμούς και απαγορεύσεις. Με την άνετη στάση της κερδίζει εύκολα τη φιλία και την εμπιστοσύνη των αντρών. Συνήθως έχει πολλούς άντρες φίλους. Ως εκ τούτου, δεν ανέχεται τη ζήλια και την κτητική διάθεση από μέρος του συντρόφου της. Σε πολλές περιπτώσεις, είναι πιθανόν να αντιδράσει άσχημα σε εκείνους τους άντρες που έχουν την τάση να υπαγορεύουν στις εκπροσώπους του «ασθενούς φύλου» τι πρέπει να κάνουν. Το βέβαιο είναι πως ακόμα και σε μια σχέση αγάπης και έρωτα, η γυναίκα Τοξότης χρειάζεται το χώρο της, για να μην αισθάνεται καταπιεσμένη. Συχνά φροντίζει επίτηδες να κρατά σε κάποια απόσταση το σύντροφό της, για να τα έχει καλά με τον εαυτό της. Παρόλα αυτά, έλκεται κατά κύριο λόγο από άντρες με ισχυρή θέληση και δυναμισμό. Ίσως γιατί δεν έχει καμιά διάθεση να παίξει το ρόλο της «μανούλας» για κάποιο αδύναμο αρσενικό. Και φλερτάρει ανοιχτά, χωρίς να χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά γυναικεία υπονοούμενα. Στη συμβίωση η γυναίκα Τοξότης είναι ιδιαίτερα βολική. Δεν μεμψιμοιρεί, είναι αισιόδοξη, και δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στο σύντροφό της. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αφελής, ούτε ότι ανέχεται τα πάντα. Αν δεν της αρέσει μια κατάσταση, δεν διστάζει να αποχωρήσει οριστικά.
Τα ταιριάσματα του Τοξότη
 ♥ Ένας Τοξότης θα βρει πολλά ενδιαφέροντα σε έναν Κριό, ο οποίος με τη ζωντάνια και τη φλογερή του φύση θα εξάπτει τη φαντασία ενός Τοξότη, αλλά θα ακολουθεί εύκολα την περιπετειώδη ζωή του.
♥ Άλλο ένα ζώδιο της φωτιάς το οποίο μπορεί να ακολουθήσει την πορεία ενός Τοξότη είναι ο Λέων. Η φλόγα και των δύο μπορεί να δημιουργήσει τόσο μια φλογερή ερωτική σχέση όσο και μια ισορροπημένη άποψη ζωής. Βέβαια, ο τρόπος ζωής μπορεί να διαφέρει. Ένας Τοξότης μπορεί να δυσφορεί με την πολυτέλεια της ζωής του Λέοντος.
♥ Ακόμη κι ένας Υδροχόος, ζώδιο του αέρα, μπορεί να «ενδυναμώσει» τη φωτιά του Τοξότη με το πρωτοπόρο πνεύμα του.
♥ Ο ένοικος του απέναντι διαμερίσματος: Ένας Τοξότης έχει ανάγκη από ένα σύντροφο που να τον ακολουθεί τόσο σε νοητικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο. Μια εκδρομή, οι αθλητικές δραστηριότητες είναι κάποιες από τις επιθυμίες του Τοξότη τις οποίες εκπληρώνει ένας Δίδυμος. Ακόμη, η πνευματική ταύτιση είναι απαραίτητη, ώστε να μπορούν να συζητήσουν για ένα βιβλίο ή μια ταινία. Ωστόσο, ένας Τοξότης (που σύμβολό του είναι ο Κένταυρος Χείρων-ο μισός στοχεύσει στο θείο και ο άλλος μισός είναι άλογο, δηλαδή χωρίς λογική) μπορεί να είναι δοσμένος στο φλερτ, τη διασκέδαση και την ανεμελιά, αιτήματα που καλύπτει πάλι ένας…άλλος Δίδυμος.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια