Ταχινόσουπα αγιορείτικη

8 κουταλιές ταχίνι
1 φλιτζ.τσ. ρύζι
Χυμός από 2 λεμόνια
2 καρότα τριμμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι
10 φλιτζ. νερό

* Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι και όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι.
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζουμε το ταχίνι και το διαλύουμε σιγά σιγά, με τη σούπα.
* Αδειάζουμε το διαλυμένο ταχίνι στην κατσαρόλα με τη σούπα.
Ρίχνουμε μέσα το καρότο και το μαϊντανό ωμά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρει η σούπα μας μια-δυο βράσεις ακόμη και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.

Related Posts