Η εξέλιξη της κούκλας Barbie από το 1959 μέχρι και σήμερα

The 58-Years Evolution Of The World-Famous Doll - Barbie
Η 58χρονη εξέλιξη της διάσημης κούκλας Barbie
H Βarbie ειναι μια κούκλα μόδας που κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρεία παιχνιδιών, Mattel και ξεκίνησε να παράγεται το Μάρτιο του 1959.
Η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Ρουθ Χάντλερ χρησιμοποίησε τη γερμανική κούκλα Bild Lilli, ως πηγή έμπνευσης, για τη δημιουργία της πιο διάσημης κούκλας στο πλανήτη την Barbie.
Η Ρουθ Χάντλερ παρακολουθεί την κόρη της, Μπάρμπαρα, να παίζει με τις κούκλες της και παρατήρησε ότι, της άρεσε να δίνει στις κούκλες της ρόλους ενηλίκων.
Την εποχή οι περισσότερες κούκλες για παιδιά ήταν αναπαραστάσεις βρεφών.
Η Χάντλερ συνειδητοποίησε ότι, υπάρχει ένα κενό στην αγορά γι” αυτό πρότεινε στον άντρα της, Έλλιοτ (ιδρυτής της εταιρείας Mattel), την ιδέα της κούκλας-ενήλικα.
Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, στην Ευρώπη, το 1956, η Χάντλερ, μαζί με τα παιδιά της Μπάρμπαρα και Κέννεθ, βρήκαν τυχαία μια γερμανική κούκλα-παιχνίδι, που ονομαζόταν /Bild Lilli/ και βασιζόταν σε έναν δημοφιλή χαρακτήρα που εμφανιζόταν σε ένα κόμικ του Ράινχαρντ Μπόιτιν, για την εφημερίδα Bild-Zeitung.
Η Lilli πουλήθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1955 και παρ΄ολο που αρχικά είχε βγει στην αγορά μόνο για ενήλικες, έγινε δημοφιλής στα παιδιά.
Μετά την επιστροφή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Χάντλερ, επαναδιατύπωσε το σχεδιασμό της
κούκλας και στην κούκλα δόθηκε το όνομα /Barbie/ από την κόρη της Ρουθ, Μπάρμπαρα.
Φαιη

Related Posts