Ρολό Σοκολάτας και Ρολό Μαρμελάδας Ρόδι

Ρολό Σοκολάτας
Θερμοκρασία 180 °C
Χρόνος Ψησίματος15

Λίστα Συστατικών:
4 Αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού κακάο
200gr κουβερτούρα
200gr κρέμα γάλακτος
100ml φρέσκο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού Βιτάμ

Πώς να το φτιάξετε:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα. Αλευροβουτυρώνουμε μια λαδόκολλα,τη βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Το βγάζουμε απο το φούρνο μουσκεύουμε τη λαδόκολλα την τραβάμε και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την Κρέμα Σοκολάτας: 
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε μία ελαφρώς παχύρευστη μορφή.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κουβερτούρα, όταν τα υλικά ενωθούν και δημιουργήσουν ένα μείγμα, προσθέτουμε το Βιτάμ.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το προσθέτουμε στην χτυπημένη κρέμα και το ανακατεύουμε ελαφρά.
Συνθέτουμε το γλυκό.
Ρολό με Μαρμελάδα Ρόδι
Θερμοκρασία 200 °C
Χρόνος Ψησίματος10 min
Λίστα Συστατικών:
για 8-10 άτομα

Γα το παντεσπάνι:
1¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
100 γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά μεγάλα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Για τη μαρμελάδα:
1 κιλό ρόδια
1 κιλό ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού
1 βανίλια
2 μήλα τριμμένα
τα κουκούτσια από τα μήλα τυλιγμένα σε τουλπάνι

Πώς να το φτιάξετε:
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και στρώνουμε μια λαμαρίνα διαστάσεων 40 εκ. Χ 60 εκ. με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε λίγο λιωμένο Bιτάμ στη λαδόκολα.
2.Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
3.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το Bιτάμ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεμένο με το μπέικιν. Σε ξεχωριστό σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη σπάτουλα.
4.Αδειάζουμε το μίγμα στη λαμαρίνα και ψήνουμε το παντεσπάνι στους 200°C για 7-10 λεπτά.
5.Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα.
6.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το γεμίσουμε.

Για τη μαρμελάδα:
1.Κόβουμε τα ρόδια στη μέση και τα στύβουμε να βγάλουν το χυμό τους. Βράζουμε τον χυμό σε κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη, τα μήλα και τα κουκούτσια για ½ ώρα περίπου.
2.Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
3.Μόλις κρυώσει την βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.

Συναρμολόγηση:
1.Ανοίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του με τη μαρμελάδα.
2.Εάν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και μερικά σποράκια ροδιού.
3.Κλείνουμε ξανά και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
4.Στολίζουμε με διάφορα κόκκινα φρούτα.
5.Κόβουμε το ρολό σε φέτες και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαρμελάδα ροδιού με κάποια άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας μας π.χ. μαρμελάδα φράουλα, με κόκκινα φρούτα του δάσους, κεράσι κ.ο.κ

Related Posts