Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας

World Arthritis Day
Η 12η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας» το 1996, από τη Διεθνή Ένωση Ρευματολογίας και Αρθρίτιδας.

Στην αρθρίτιδα το πιο σοβαρό σύμπτωμα είναι να μην ξέρεις.
Μην αγνοείς τα πρώτα συμπτώματα της νόσου.
Η αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αναπηρίες.
Η έγκαιρη παρέμβαση επιβραδύνει την εξέλιξή της και προφυλάσσει από αναπηρία.
Πήγαινε στον ειδικό ρευματολόγο.
Ζήτησε περισσότερες πληροφορίες στη γραμμή ενημέρωσης: 800 500 60 70.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η πιο συχνή μορφή χρόνιας πάθησης είναι μια αυτοάνοση φλεγμονώδης νόσος. Ονομάζεται αυτοάνοση, γιατί ο ίδιος ο οργανισμός καταστρέφει στοιχεία του εαυτού του. Προκαλεί φλεγμονή που χαρακτηρίζεται από πόνο, πρήξιμο, δυσκαμψία και δυσκολίες στην κίνηση των αρθρώσεων.

Η έγκαιρη παρέμβαση επιβραδύνει την εξέλιξη της και προφυλάσσει από αναπηρία.

Ποιες είναι οι συνέπειες της αρθρίτιδας;
Εκτός από τον πόνο, που είναι αναπόφευκτη συνέπεια της αρθρίτιδας, οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται σε κάποιο βαθμό άγχος, κατάθλιψη και απελπισία. Συχνά, η νόσος περιορίζει τη δυνατότητα για εργασία και εμποδίζει τις καθημερινές δραστηριότητες, αναστατώνοντας την ατομική και οικογενειακή ζωή, με συνέπειες τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές.

Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωση;
Όσο πιο νωρίς γίνει η σωστή διάγνωση και εφαρμοστεί κατάλληλη θεραπεία, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αποφευχθεί η αναπηρία και η παραμόρφωση. Η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση για την αντιμετώπιση κάθε είδους αρθρίτιδας δεν αντιστρέφει μεν πλήρως την πορεία της νόσου, αλλά επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξή της.

Σήμερα, υπάρχουν εξειδικευμένες θεραπείες που αναστέλλουν ή καθυστερούν της εξέλιξη της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας και εφαρμόζονται μόνο από το ρευματολόγο.

Όσο πιο νωρίς γίνει η σωστή διάγνωση και εφαρμοστεί η κατάλληλη θεραπεία, τόσο περισσότερο καθυστερεί η φθορά των αρθρώσεων και αυξάνεται η πιθανότητα να αποφευχθεί η αναπηρία και η παραμόρφωση των άκρων.

Όπως απευθυνόμαστε στον οδοντίατρο, για ένα πρόβλημα στα δόντια, ή στον καρδιολόγο για τα προβλήματα της καρδιάς, έτσι πρέπει να απευθυνόμαστε στον ειδικό ρευματολόγο, για τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Κερδίστε χρόνο, πηγαίνοντας στον ειδικό γιατρό.

Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια