Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι γυναίκες προτιμούν τους κρεατοφάγους

Ισως ελπίζουν ότι η αγάπη τους για τα ζώα θα τους κάνει πιο δημοφιλείς στις γυναίκες.
Ομως αυτές θεωρούν τους χορτοφάγους «λαπάδες» και λιγότερο άντρες από εκείνους που ορμούν σε μια μπριζόλα -ακόμη και οι γυναίκες που δεν τρώνε κρέας οι ίδιες.
Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε....

έρευνα η οποία αναμένεται να απογοητεύσει τους αδέσμευτους άντρες που έγιναν χορτοφάγοι για λόγους υγείας, περιβαλλοντικούς ή φιλοζωικούς.

Οι ερευνητές έδωσαν σε εκατοντάδες νεαρούς άντρες και γυναίκες περιγραφές μη υπαρκτών προσώπων που είχαν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες και τους ζήτησαν να αξιολογήσουν πλευρές της προσωπικότητάς τους. Οι χορτοφάγοι θεωρήθηκαν πιο ενάρετοι -πράγμα που δεν αποτελεί έκπληξη. Ομως θεωρήθηκαν και λιγότερο άντρες από τους υπόλοιπους -ακόμη και όταν απαντούσαν στην ερώτηση χορτοφάγοι.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Στίβεν Χάιν, από το πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά, το κρέας και οι άντρες πήγαιναν ανέκαθεν μαζί. «Το κρέας συνδεόταν πάντα με την δύναμη και τα προνόμια -το έτρωγαν συχνά οι ευγενείς και σπανίως οι χωρικοί. Οταν ο σύγχρονος άντρας δεν τρώει κρέας -ένα ευρέως αποδεκτό σύμβολο ισχύος, κύρους και ανδρισμού- δίνει την εντύπωση ανθρώπου με αρχές αλλά λιγότερο ανδροπρεπούς από τους κρεατοφάγους».

Ο Μάθιου Ρούμπι, που συνυπογράφει την έρευνα, λέει ότι οι χορτοφάγοι δεν πρέπει να απελπιστούν διότι έχουν άλλα ελκυστικά χαρακτηριστικά. «Μερικές γυναίκες προτιμούν έναν πιο ανδροπρεπή σύντροφο ενώ άλλες όχι».

Οι χορτοφάγοι θεωρούνται ότι είναι ειρηνιστές και φιλελεύθεροι και ότι προσέχουν το βάρος τους ενώ όσοι αγαπούν το φαστ φουντ θεωρούνται ότι είναι πατριώτες και συντηρητικοί και υποστηρίζουν τα πυρηνικά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια