Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συνήθειες ζωής μας ανάλογα με το κινέζικο ζώδιο

Πώς αντιμετωπίζουμε τη καθημερινότητα, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου μας;
Τι μας ευχαριστεί και τι μας δυσαρεστεί;
Ας δούμε τι συμβουλεύει η κινέζικη αστρολογία για τον καθένα από εμάς….
ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ
Άτομα χαρισματικά, έξυπνα και κοινωνικά, εύκολα προσαρμόζεστε και γίνεστε δημοφιλείς. Ωστόσο, μέσα σας, δεν αφήνετε τίποτα στην τύχη. Υπολογίζετε τις κινήσεις σας, όπως τα οικονομικά σας. Αν και φαίνεστε προσιτοί και φιλικοί, έχετε τα μυστικά σας. Είναι η ασφάλειά σας! Χαίρεστε να ηγηθείτε των άλλων και να είστε πρώτοι στη σειρά. Γι’ αυτό κι αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και δημιουργείτε μία σθεναρή προσωπικότητα, με κύρος και φιλοδοξία. Όταν αποκτάτε χρήμα και δόξα, αυτά αποτελούν τη βάση της ευτυχίας στη ζωή σας. Είναι η κινητήρια δύναμή σας. Σας αρέσουν οι συλλογές, καθώς από τη φύση σας, δεν πετάτε εύκολα πράγματα. Η εσωτερική διακόσμηση, είναι ένα ευχάριστο χόμπι και θέλετε να υπάρχει γύρω σας, ό,τι σας εξυπηρετεί, ώστε να βρίσκετε τα απαραίτητα χωρίς προσπάθεια. Δραστηριότητες όπου επιδεικνύετε τις ικανότητές σας, είναι κυρίως μέσα από ομάδες, όπως μία ερασιτεχνική ομάδα μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο με φίλους. Σας απογοητεύει να χάνετε τον χρόνο σας. Να περιορίζετε η δημιουργική σας διάθεση και να ζείτε στα τετριμμένα, χωρίς εναλλαγές. Δεν είστε άνθρωποι της ρουτίνας, αν και έχετε τάξη στη ζωή σας. Δεν θα είστε ευτυχισμένοι, αν δεν είστε στην πρώτη γραμμή των ενδιαφερόντων σας! Είστε πολύ ανταγωνιστικοί για να μπείτε σε δεύτερη θέση.
ΒΟΥΒΑΛΟΣΕίστε χαρακτήρες παραδοσιακοί, απλοί, εργατικοί και φιλήσυχοι. Φαίνεστε ίσως κάπως ψυχροί, άκαμπτοι και μονοκόμματοι. Αλλά κρύβετε μία χρυσή καρδιά κι αγνά αισθήματα. Θα σας ευχαριστούσε να διατηρείτε το σώμα σε μία σωστή γραμμή, επομένως η άσκηση είναι απαραίτητη. Θα σας κάνει πιο ευέλικτους και πιο ευπροσάρμοστους. Περισσότερο χαλαρούς. Παράλληλα, το να ασχολείστε με τον κήπο σας, ή τα φυτά του σπιτιού, συντελεί στην διασκέδασή σας. Μπορείτε – αν έχετε ταλέντο προς τις τέχνες – να διαλέξετε την γλυπτική ή να πάτε να ακούσετε μία συναυλία. Αποφύγετε τις συζητήσεις με πολλά άτομα, καθώς δεν αντέχετε τις πολλές και αντικρουόμενες απόψεις. Η ηρεμία σας διαταράσσεται κι έτσι αισθάνεστε ανασφαλείς. Δεν αγαπάτε να σπαταλάτε τον χρόνο σας άσκοπα, αλλά και να έχετε χλιδή και άσκοπη πολυτέλεια. Ωστόσο, η άνεση στον χώρο σας, είναι απαραίτητη. Το χειρότερο ίσως για σας, είναι να δημιουργούνται απρόοπτες καταστάσεις. Ακόμη και μπροστά σε μία έκπληξη, είστε αμήχανοι ή και δυσαρεστημένοι.
ΤΙΓΡΗΣ
Πόσο ανυπόμονοι και παρορμητικοί είστε! Ο ενθουσιασμός σας παρασύρει και η ενεργητικότητά σας εντυπωσιάζει, αλλά και φοβίζει! Πάντα εναλλασσόμενοι, πάντα διαφορετικοί, αισιόδοξοι ή υπεραισιόδοξοι, ανυπόμονοι να κάνετε τα πάντα στη στιγμή, χρειάζεστε να χαλαρώνετε και λίγο… Η δύναμη που ανεξάντλητα μοιάζει να πηγάζει από μέσα σας, είναι μία δύναμη που μπορεί να σας οδηγήσει στην έπαρση, Προσπαθήστε να το αποφύγετε. Αγαπάτε τη δράση, τη πρόκληση κι είστε ευτυχισμένοι στον ανταγωνισμό. Το να δοξαστείτε ή να σας τιμήσουν έχει μεγαλύτερη σημασία από την υλική ανταμοιβή. Το να συμμετέχετε σε δραστήρια αθλήματα, όπως τα εξτρήμ σπορ, είναι για σας ανανέωση. Αλλά παράλληλα, θα αγαπούσατε την θεατρική τέχνη, έστω κι ερασιτεχνικά. Εκεί θα εκφράζατε τον δυναμισμό σας. Μπορείτε να ξενυχτάτε με φίλους ως το πρωί, να οργανώνετε πάρτι και εξορμήσεις με περιπέτεια κι αναζητήσεις. Αν δεν μπορείτε να ζείτε πάντα με ένταση, τότε, μπορείτε να διαβάζετε ιστορίες μυστηρίου ή να βλέπετε ταινίες δράσης. Δεν είστε ευτυχισμένοι σε μία μονότονη καθημερινότητα, μέσα σε κανόνες και περιορισμούς. Δεν θα θέλατε επίσης, να έχετε πολλές ευθύνες, καθώς σας κρατούν καθηλωμένους. Ωστόσο, είστε ικανοί για ευθύνες, αν έχετε τον απόλυτο έλεγχο και σας δίνουν τη θέση της εξουσίας. Τότε, ναι, η ικανοποίηση θα έρθει από την πρωτοβουλία δράστης. Οι αγενείς σας ενοχλούν αφάνταστα, όπως και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό σας.
ΛΑΓΟΣ
Διαθέτετε εσωτερική γνώση και διορατικότητα. Είστε βαθιά σκεπτόμενα άτομα και ευαισθησίες και λεπτότητα. Αν και γίνεστε κτητικοί, οι τρόποι σας είναι διακριτικοί. Τα πάντα σε σας αποπνέουν καλλιέργεια. Είστε καλλιτεχνικά άτομα. Μπορεί να σας αρέσει λοιπόν, το καλόγουστο, με αποτέλεσμα, οι επιλογές σας να έχουν μία τάση προς το ακριβό και το σπάνιο. Ένας καλός πίνακας ζωγραφικής, ένα σπάνιο κομμάτι τέχνης, ένα ρούχο με ιδιαίτερο στυλ που θα τονίζει την προσωπικότητά σας, είναι αυτά που σας δίνουν ευχαρίστηση. Το να είστε ενημερωμένοι για τη μόδα, αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς σας. Αγαπάτε και χαίρεστε να αφιερώνετε χρόνο σε ένα καλό βιβλίο, αλλά και στο γράψιμο ή την ανταλλαγή συζητήσεων και ιδεών. Μπορεί να έχετε ταλέντο στη ζωγραφική ή να ετοιμάζετε σπάνιες σπεσιαλιτέ, με λεπτά μυρωδικά κι εύγευστες σάλτσες. Οι φίλοι θα εκτιμούν την κουζίνα σας! Απογοητεύεστε όταν είστε μπροστά σε άξεστα κι αγενή άτομα και απεχθάνεστε την απότομη συμπεριφορά. Δεν θέλετε να σας αναστατώνουν τη ζωή και την τάξη στα προσωπικά σας αντικείμενα. Αλλά και η απομόνωση, είναι κάτι που χρειάζεστε και δεν μπορείτε να ζήσετε μόνιμα με πολύ κόσμο και φασαρία.
ΔΡΑΚΟΣΕίστε άτομα με σιγουριά και δυναμισμό. Γνωρίζετε την αξία σας και μπορείτε να προσαρμοστείτε στις καταστάσεις της ζωής. Ενθουσιάζεστε, αλλά ενδέχεται να εκδηλώσετε και κάποιο εγωισμό, ιδιαίτερα κριτικάροντας άλλους λιγότερο δυνατούς από εσάς. Η απρόοπτη αλλαγή της συμπεριφοράς, δυσκολεύει τους άλλους να σας καταλάβουν. Μην είστε τόσο παρορμητικοί. Για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας, θα ήταν καλό να βρείτε δυναμικές και ξεχωριστές δραστηριότητες. Κάποιο εξτρήμ σπορ θα σας ταίριαζε, χωρίς αμφιβολία. Αν δεν είναι δυνατό αυτό, τότε, γιατί δεν αποφασίζετε να πάρετε την φωτογραφική σας μηχανή και να κάνετε εξερευνήσεις, μέσα από ταξίδια, αλλά ακόμη κι επαφή με τη φύση. Κάθε μικρή λεπτομέρεια, δεν θα περάσει απαρατήρητη από την οξυδερκή ματιά σας. Ένα περίεργο λουλούδι, ένα ασυνήθιστο έντομο, μπορούν να απαθανατιστούν από το φακό σας. Διαφορετικά, αν θέλετε πιο κοινωνική ζωή, μπορείτε να ασχοληθείτε με την τεχνολογία, τον προγραμματισμό, την αστρολογία, αλλά και τις δημόσιες συζητήσεις. Όλο και κάτι ενδιαφέρον θα έχετε να πείτε! Αλλά, αποφύγετε άτομα που σας δίνουν εντολές, καθώς δεν το αντέχετε. Αποφύγετε την ρουτίνα και την γραφειοκρατία του Δημοσίου. Σας πνίγει κυριολεκτικά! Δεν αγαπάτε να σας απορρίπτουν, ωστόσο, μάθετε να ακούτε και κάποια κριτική. Όλοι τη χρειαζόμαστε.

ΦΙΔΙ
Είστε άτομα μυστικοπαθή κι εσωστρεφή. Ωστόσο, έχετε σοφία και γνώση. Συμπάσχετε και έχετε υπερηφάνεια. Δεν θέλετε να σας χρησιμοποιούν, αλλά εσείς συχνά είστε κτητικοί προς τους άλλους. Πιστοί και διακριτικοί, γίνεστε σωστοί φίλοι. Σας προσφέρει ευχαρίστηση να σας εμπιστεύονται τα μυστικά τους και να σας ζητούν τη συμβουλή σας. Η διακριτική σας παρουσία, δεν δείχνει την εσωτερική σας δύναμη και το πείσμα για να φθάσετε στον στόχο σας. Γι’ αυτό και έχετε μεγάλη ικανοποίηση όταν επιτυγχάνετε. Τα παιγνίδια γνώσεων σας έλκουν και σας συναρπάζουν. Τίποτα καλύτερο από μία βραδιά με φίλους παίζοντας σκάκι ή άλλο εγκεφαλικό παιχνίδι. Το να μοιράζεστε γνώσεις μυστικισμού, ή απόψεις πάνω στη αστρολογία, σίγουρα σας ενδιαφέρει. Διαφορετικά, χόμπι όπως η φωτογραφία ή το ψάρεμα, είναι ένα όμορφο διάλειμμα για σας. Λόγω εσωτερικής καλλιέργειας, έχετε ικανότητα στην τέχνη, είτε ως κριτικοί, είτε ως καλλιτέχνες οι ίδιοι. Προτιμήστε τη ζωγραφική. Δεν θα σας είναι ευχάριστο να είστε σε πολυσύχναστα μέρη, να έχετε φίλους που είναι θορυβώδεις, με ανόητα και ηχηρά γέλια. Την ώρα που επιδιώκετε την ηρεμία σας, δεν θέλετε να σας ενοχλούν κι ίσως πρέπει να κλείνετε το τηλέφωνο. Το να κάνετε κάποιο λάθος, είναι κάτι που δύσκολα συγχωρείτε. Γίνετε πιο ανεκτικοί…
ΑΛΟΓΟ
Είστε άτομα που δεν αγαπάτε τον περιορισμό. Ζείτε πραγματικά στο πνεύμα της ανεξαρτησίας και της χαράς. Απολαμβάνετε την ελευθερία σαν υπέρτατο αγαθό. Στους άλλους φαίνεστε άλλοτε φιλικοί κι άλλοτε ατομιστές, καθώς δεν μπορείτε να κάνετε συμβιβασμούς. Ωστόσο, είστε ακούραστοι και μία νότα ζωντάνιας για κάθε άτομο που σας περιβάλλει. Η εξυπνάδα σας και η χαρά που εκπέμπετε, δίνουν ζωή σε άλλους ανθρώπους, χαμηλότερων τόνων από εσάς. Τι θα σας ευχαριστούσε? Μα μόνο ασχολίες εκτός σπιτιού. Το σπίτι είναι για σας ένας χώρος μόνο για ύπνο. Ο αθλητισμός που ασκείτε σε ανοιχτούς χώρους θα ήταν κατάλληλος για σας. Το τρέξιμο, το βάδην, και κυρίως η ιππασία. Κάποιοι από εσάς, οι πιο τολμηροί, θα θελήσετε να δοκιμάστε ανεμόπτερο ή κάτι σχετικό. Η πτήση στον αέρα, είναι μία πρόκληση για ελευθερία. Σας αρέσει η μουσική, είτε με το να οργανώνετε πάρτι, είτε να παίζετε εσείς οι ίδιοι, είτε να πηγαίνετε σε κέντρα για να διασκεδάσετε. Εκείνο που σας απογοητεύει βαθιά, είναι να περνάτε απαρατήρητοι. Αυτό δεν θα το αντέχατε. Όπως το να υποχρεωθείτε να μείνετε μέσα στο σπίτι κοιτάζοντας τηλεόραση και φορώντας τις παντόφλες σας. Το να θυσιάσετε την ελευθερία σας, είναι ένας δυσβάσταχτος συμβιβασμός. Καλό είναι στις προσωπικές σας σχέσεις, να βρίσκετε πάντα κάτι που θα σας ανανεώνει.
ΠΡΟΒΑΤΟ
Σας χαρακτηρίζουν η ευγένεια, η διακριτικότητα, η τρυφερότητα κι η λεπτότητα. Άτομα δημιουργικά κι ευαίσθητα, παθητικά σε κάποιο βαθμό, αλλά με εσωτερική καλλιέργεια, είστε ιδιαίτερα συμπαθείς. Οι χαμηλοί σας τόνοι, δεν δείχνουν ανάγκη για επανάσταση ή αντιδράσεις κάθε είδους. Είστε ευτυχισμένοι σε ένα άνετο σπίτι, με ένα χαμηλό καναπέ, ένα ζεστό χαλί και τη μουσική να παίζει. Μέσα από μία καλλιτεχνική δραστηριότητα, αλλά και με ένα χόμπι δημιουργικό, θα εκφράζετε την ψυχή σας. Το να πάτε σε ένα κονσέρτο ή να παρακολουθήσετε μία θεατρική παράσταση, είναι το καλύτερο για τη διασκέδασή σας. Το κολύμπι σε μία γραφική παραλία, ανακουφίζει από τις εντάσεις της καθημερινότητας και ένα καλό βιβλίο κάτω από την ομπρέλα του ήλιου, θα σας κάνει να ξεφύγετε πραγματικά. Αγαπάτε όμως και τον κινηματογράφο, μία παρέα να παίξετε μπριτζ ή σκάκι και να έχετε ήρεμο ύπνο. Δεν είστε ευτυχισμένοι όταν ταράζεται η γαλήνη σας ή όταν αποχωρίζεστε αγαπημένα σας αντικείμενα. Πόσο μάλλον, όταν χάνετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αντιπαθείτε την ένταση και τις διαφωνίες και είναι θλιβερό για σας, να ζείτε μόνοι, χωρίς σύντροφο, ή νοιώθοντας ανεπαρκείς για τους άλλους.
ΠΙΘΗΚΟΣΧαρακτήρες καλλιτεχνικής φύσης, δημιουργικοί, με φαντασία και χιούμορ, έλκετε γύρω σας αυτό που αναζητάτε: ένα ακροατήριο να σας θαυμάζει. Διαθέτετε ευαισθησία και διορατικότητα, ευγένεια και ικανότητες. Το εύστροφο μυαλό σας, είναι σε θέση να βρίσκει γρήγορες λύσεις και να λύνει προβλήματα. Οι φίλοι που νοιώθουν μπερδεμένοι στη ζωή τους, σίγουρα θα σας προτιμούν! Η αναζήτηση νέων εμπειριών, είναι για σας τρόπος ζωής και πόλος έλξης για άλλους, λιγότερο δραστήριους κι ανήσυχους. Μέσα στην καλλιτεχνική διάθεση που σας διακατέχει, ένας θαυμάσιος τρόπος έκφρασης είναι να παίζετε μουσική. Ακόμη κι η κιθάρα της παρέας, θα σας δώσει την ευχέρεια να εκφραστείτε. Οι φίλοι θα θέλουν να συμμετέχουν στη συντροφιά σας. Διαφορετικά, το να παίξετε μία παρτίδα χαρτιά, ιδιαίτερα μπριτζ ή πόκερ, ή μία παρτίδα σκάκι, θα σας κάνει ισχυρό αντίπαλο. Αγαπάτε τους διαγωνισμούς στο σταυρόλεξο ή στο σκραμπλ, καθώς βρίσκετε πιο γρήγορα από άλλους τις λέξεις. Δεν σας αρέσει η μοναχική ζωή και να βράδια χωρίς παρέα. Δεν σας αρέσουν οι άνθρωποι που δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ και της τέχνης. Το να περάσετε μία μέρα με άτομα χωρίς την ικανότητα του έξυπνου διαλόγου, είναι καταστροφή! Αλλά και το να μην έχετε όλο το χειροκρότημα δικό σας, είναι σκέτη απογοήτευση…
ΠΕΤΕΙΝΟΣΆτομα με πάθος, ζωντάνια κι εξυπνάδα, είστε σίγουρα δραστήριοι κι ευχάριστοι. Ξεχωρίζετε και οι άλλοι αναγνωρίζουν σε σας, μία νότα χαράς και φλόγας. Προσέχετε όμως την έπαρση και την κριτική που κουράζει τους γύρω σας. Δεν χρειάζεται να είστε τελειομανείς ή να κάνετε διαρκώς παρατηρήσεις στους άλλους και στον ίδιο σας τον εαυτό. Συμβιβαστείτε και με λιγότερα. Αγαπάτε τους τίμιους κι ειλικρινείς, ακόμη κι όταν σας καυτηριάζουν. Ξέρετε να εκτιμάτε την καλή κριτική προς το πρόσωπό σας. Μπορείτε να δώσετε χαρά και να διασκεδάσετε με τους φίλους σας. Αλλά οι απότομοι -κάποια φορά- τρόποι, ίσως τους πληγώνουν. Γίνετε πιο διπλωματικοί. Μοιραστείτε ώρες χαλάρωσης παίζοντας γκολφ, ή ψαρεύοντας, ή κάνοντας μία βόλτα στην εξοχή. Η επαφή με τη φύση σας χαλαρώνει. Ακόμη κι η κηπουρική ή κάποιες γλάστρες με τα αγαπημένα σας φυτά, θα σας κάνουν να αισθάνεστε ήρεμοι. Αντιπαθείτε την αχαριστία και την απιστία. Νοιώθετε άσχημα σε ένα περιβάλλον χωρίς υγιεινή και τάξη. Αν και κάνετε τις παρατηρήσεις σας σε άλλους, το να σας πειράζουν είναι ίσως κάτι που σας χαλά τη διάθεση. Το ίδιο και η κακή συμπεριφορά ή η τάση των άλλων να σας δίνουν εντολές. Μάθετε να συγχωρείτε και σε σας και στους άλλους την αποτυχία. Μη τη φοβάστε! Στη ζωή όλα να δοκιμάζουμε….
ΣΚΥΛΟΣ
Είστε άνθρωποι πιστοί, σταθεροί και αφοσιωμένοι. Δεν έχετε ιδιοτέλεια και δεν θεωρείτε τον εαυτό σας το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των άλλων. Ωστόσο, έχετε συχνά άγχος και μία τάση για απαισιοδοξία. Ο αλτρουισμός σας, σας κάνει προσιτούς στους άλλους. Αγαπάτε να δίνετε το χαμόγελο στους άλλους και μία λέξη τρυφερή ή ενθαρρυντική, για να αισθανθούν όμορφα. Το να είστε δίπλα σε όποιον θέλει να πει τον πόνο του, είναι κι αυτό κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε χρήσιμοι και απαραίτητοι. Αλλά μην αμελείτε την διασκέδασή σας! Ασχοληθείτε με την κηπουρική, ή τη θάλασσα, αν μπορείτε κάνετε ιστιοπλοΐα ή κολύμπι. Θα χαλαρώσετε από το άγχος που συσσωρεύετε. Ο χορός σας ταιριάζει, γιατί διαθέτετε συνήθως ευελιξία. Ένα χόμπι χειροποίητων μικρών κατασκευών, θα σας έκανε να νοιώσετε άνετα όσο είστε στο σπίτι. Για να μην απογοητεύεστε, μην φοβάστε να δείξετε πως έχετε κι εσείς αδυναμίες κι ανάγκη από ένα φίλο. Οι άλλοι θεωρούν πως έχετε πάντα δύναμη. Δεν σας καταλαβαίνουν. Πρέπει να τους το πείτε! Η αδικία σας εξαγριώνει και τα αισθήματα των πληγωμένων ανθρώπων γύρω σας, σας ρουφούν όλη την ενέργεια. Κρατάτε τις ισορροπίες σας. Όταν έχετε πολύ άγχος, συγκινήσεις και κόπωση, χάνετε εντελώς την ψυχραιμία σας.
ΧΟΙΡΟΣ
Είστε ίσως από τα πιο συμπαθητικά πλάσματα του ζωδιακού. Γενναιόδωρα, τρυφερά, ζεστά, φιλικά, ειλικρινή κι αγνά σε σημείο αφέλειας. Αν και σας θεωρούν υλιστές, θέλετε απλά την άνεσή σας. Η πολυτέλεια και η επίδειξη δεν σας αφορούν. Με την υπομονή και την γλυκύτητά σας, γίνεστε φίλοι με τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά είστε κι ευάλωτοι στις επιρροές τους. Σας δίνουν χαρά οι μικρές καθημερινές απολαύσεις, όπως ένα όμορφο γεύμα, ένας αναπαυτικός καναπές, το τζάκι να καίει τις κρύες νύχτες του χειμώνα, η πίτσα που θα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας. Όταν είστε μόνοι, το να κάνετε ένα ωραίο αφρόλουτρο και να χαλαρώσετε, είναι σωστή ευδαιμονία για σας! Δεν γνωρίζετε καλά την αξία του χρήματος, γι’ αυτό, πάτε εύκολα για αγορές και παρασύρεστε σε αρκετά έξοδα, όταν τα είδη σας ευχαριστούν ή θέλετε να κάνετε δώρα στα πρόσωπα που συμπαθείτε. Το να κάνετε πάρτι με μεζεδάκια και μουσική, είναι μία ακόμη χαρά για σας. Δεν αγαπάτε τις διαφωνίες και νοιώθετε πολύ δυσάρεστα στις δυνατές φωνές κι αντιλογίες. Το να έχετε μείνει χωρίς χρήματα, είναι κι αυτό μία ανασφάλεια που σας απογοητεύει και σας φέρνει σε αμηχανία. Η αγένεια σας μπλοκάρει και σας πανικοβάλει.
Λίλιαν Σίμου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια