Τούρκικο Καζάν Ντιπί

Η αυθεντική συνταγή του Καζάν Ντιπί από μια Τουρκάλα.
Τι χρειαζόμαστε:
1 λίτρο γάλα
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλαουρ
2 κ.σ. ρυζάλευρο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
λίγη ζάχαρη άχνη για το ταψί
λίγο βούτυρο για το ταψί

Πώς το κάνουμε:
  1. Χρησιμοποιούμε ένα ταψί ή ένα τηγάνι το οποίο το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το νισεστέ και το ρυζάλευρο με λίγο γάλα.
  3. Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντάς τα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας όλο αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην κολλήσουν, μέχρι που να γίνει κρέμα.
  4. Χρησιμοποιούμε τώρα το βουτυρωμένο ταψί και το τοποθετούμε στο μάτι.Ρίχνουμε μία μεγάλη κουτάλα από την κρέμα και την αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά έως ότου να αρχίσει να καίγεται η κρέμα. Ελέγχουμε με μια κουτάλα αναποδογυρίζοντας στην άκρη. Αφού αρχίσει να καίγεται αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο ταψί την υπόλοιπη κρέμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο πάλι μέχρι να πάρει μια βράση.
  5. Αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Κόβουμε σε ροδέλες και τις τυλίγουμε (προσοχή η ροδέλες να μην έχουν πολύ μήκος).
  7. Σερβίρουμε με την καμμένη πλευρά από πάνω και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Προσοχή να μην καεί πολύ η κρέμα γιατί μετά πικρίζει. Πρέπει να πάρει ένα ωραίο ανοιχτό καφέ σαν το χρώμα της κανέλας!

Related Posts