Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τι θα δούμε τη νέα σεζόν 2015-2016, στην τηλεόραση

Μόνο 8 σειρές κατάφεραν να εξασφαλίσουν το «πράσινο φως» για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά, ενώ άλλες 14 βρίσκονται στα σκαριά.
Τα στελέχη των καναλιών ξεκίνησαν από πολύ νωρίς τα «μαγειρέματα» για τη σεζόν 2015-2016, προκειμένου να μπουν ακόμη πιο δυναμικά στην τηλεοπτική αρένα.
Βασικός στόχος τους....

είναι να επενδύσουν στον τομέα της ελληνικής μυθοπλασίας που το κοινό έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι αγαπάει.
Ωστόσο, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που συνέβησαν στη χώρα μας σε συνδυασμό με τις νέες αδειοδοτήσεις των καναλιών που επιβάλλει η κυβέρνηση, έκαναν τα στελέχη να «παγώσουν» προσωρινά τα σχέδιά τους και να πορευτούν με συζητήσεις που μένουν μόνο σε προφορικό επίπεδο. Εφόσον ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο, θα δούμε τους Ελληνες δημιουργούς να μας παρουσιάζουν πρωτότυπες δουλειές ή σειρές που βασίζονται σε ήδη δοκιμασμένα format.
MEGA: ΠΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ
Το «Κάτω Παρτάλι» είναι μια από τις δημοφιλέστερες σειρές των τελευταίων ετών, χαρίζοντας στο MEGA ιδιαίτερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης.
Αναμενόμενο, λοιπόν, οι υπεύθυνοι του καναλιού της Μεσογείων να επιθυμούν τη συνέχιση της σειράς.
Ο δημιουργός της σειράς, Λευτέρης Παπαπέτρου («Είσαι το ταίρι μου», «Εγκλήματα» κ.ά.), έχει ξεκινήσει ήδη να γράφει τα νέα επεισόδια με δύο προοπτικές: Των 8 και των 15 επεισοδίων.
Στην πρώτη περίπτωση εφόσον η πρεμιέρα της σειράς γίνει τον Οκτώβρη-Νοέμβρη, ενώ στη δεύτερη για τον Γενάρη του '16.
Απ' ό,τι μαθαίνουμε, τα νέα επεισόδια επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και ανατροπές που αναμένεται να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό, με το δημιουργό να τηρεί σιγή ιχθύος για όλα όσα θα συμβούν!
Το σίγουρο είναι ότι οι σουρεάλ καταστάσεις των ηρώων θα ξεκινήσουν από το μυστηριώδες χωριό και όχι από κάποιο νησί ή άλλη περιοχή, όπως έχει γραφτεί.
Οι υπεύθυνοι του καναλιού της Μεσογείων έχουν και δεύτερο «άσο» στο πρόγραμμά τους. Αναφερόμαστε στην «Εθνική Ελλάδος» διά χειρός του Γιώργου Καπουτζίδη και σκηνοθεσία του Αντώνη Αγγελόπουλου, αν και τα νούμερα τηλεθέασης ήταν άκρως ικανοποιητικά και δεν θύμιζαν αυτά του «Παρά πέντε», αλλά έλαβε αρκετές θετικές κριτικές.
Μπορεί ο δημιουργός να είναι αρνητικός στη δημιουργία επιπλέον επεισοδίων, αλλά βρέθηκε η καλύτερη λύση:
Εξοικονόμηση επεισοδίων. Ετσι τη σεζόν που προηγήθηκε είδαμε στις οθόνες μας τα 15 από τα 23 επεισόδια που έχουν συμφωνηθεί. Δηλαδή, απομένουν ακόμη 7 επεισόδια!
Σχεδόν σίγουρη θεωρείται και η παρουσία μιας νέας καθημερινής σειράς που έχει καταθέσει στο κανάλι ο Δημήτρης Αρβανίτης («Κλεμμένα όνειρα», «Δικαίωση» κ.ά.).
Πρόκειται για το «The Music Mall» που προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα στο β΄ μισό της νέας σεζόν και θα μεταδίδεται τέσσερις φορές την εβδομάδα στην απογευματινή ζώνη.
Για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους συζητήσεις έχουν γίνει με τους: Κάτια Δανδουλάκη, Αλέξανδρο Σταύρου, Παναγιώτα Βλαντή, Αθηνά Οικονομάκου, Μέμο Μπεγνή, Ορέστη Τρίκα, Νίκη Γρανά, Κατερίνα Δημητρόγλου, Νικόλα Μπράβο, Στεφανία Γκουρνέλου κ.ά.
Ωστόσο, ο δημιουργός της σειράς πριν αναχωρήσει για την Ικαρία, όπου κάνει τις καλοκαιρινές διακοπές του, θέλησε να αποδεσμεύσει τους ηθοποιούς λόγω του «παγώματος» που έχει επέλθει. Πάντως ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει τις μακέτες των σκηνικών, αλλά και το πλατό που θα στηθεί το εν λόγω εμπορικό κέντρο. Αρα, το μόνο που απομένει είναι με το που δοθεί το τελικό «πράσινο φως» να γίνει σχετική επαναδιαπραγμάτευση των όρων συνεργασίας και να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.
Από την άλλη, οι υπεύθυνοι του καναλιού θέλουν να παραμείνουν πιστοί στις παραδόσεις τους και να παρουσιάσουν στο τηλεοπτικό κοινό ακόμη μια καθημερινή σειρά. Στο τραπέζι των συσκέψεων έχουν πέσει πολλές προτάσεις και ιδέες που αφορούν κυρίως διασκευές ξένων σειρών. Ανάμεσα σε αυτά είναι η δημοφιλής αργεντίνικη τηλενουβέλα «Montecristo: Love & revenge» (μτφ. «Μοντεκρίστο: Αγάπη & εκδίκηση») αλλά και το «Juana la virgen» (μτφ. «Χουάνα η παρθένα»). Αναφορικά με τη δεύτερη πρόταση, πολύ γνωστός παραγωγός έχει εξασφαλίσει ήδη τα δικαιώματα και θέλει να το μεταφέρει ως κωμωδία.
Από νέες ιδέες, στα σκαριά βρίσκεται η μεταφορά της γαλλικής οικογενειακής κωμωδίας «Fais pas ci, fais pas ca» (μτφ. «Μη το ένα, μη το άλλο») που έχει να κάνει με την «καλή» ανατροφή των παιδιών που προέρχονται από διαφορετικές οικογένειες.
Τη προσαρμογή του σεναρίου στα ελληνικά δεδομένα υπογράφει ο Αποστόλης Τσαούσογλου («Μοντέρνα οικογένεια», «Λάκης ο γλυκούλης» κ.ά.), ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σπύρος Ρασιδάκης («Πίσω στο σπίτι», «Μοντέρνα οικογένεια» κ.ά.). Το όνομα της Μπέσυς Μάλφα και του Γεράσιμου Σκιαδαρέση ακούγονται πολύ έντονα για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, χωρίς να τους έχει γίνει κάποια επίσημη πρόταση. Σκοπός των υπεύθυνων είναι η σειρά να προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.
Τέλος, ο παραγωγός Τάσος Παπανδρέου έχει προτείνει στο κανάλι να αναβιώσουν αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Μια τρελή, τρελή οικογένεια», «Ούτε γάτα ούτε ζημιά», «Κίτρινα γάντια», «Το δόλωμα» κ.ά. που θα αποτελούνται από 3-4 επεισόδια η κάθε μια. Την επιμέλεια των σεναρίων έχει αναλάβει ο Λευτέρης Παπαπέτρου, ενώ για τη σκηνοθεσία έχουν ακουστεί τα ονόματα των Σπύρου Ρασιδάκη-Νίκου Κρητικού. Να σημειωθεί ότι το «πράσινο φως» έχει δοθεί από τον Γενάρη του '15, αλλά υπάρχουν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες με τους χορηγούς.
ΑΝΤ1: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Το «Μπρούσκο» αποτελεί το πιο δυνατό χαρτί του ΑΝΤ1, αφού επί δυο συνεχόμενα χρόνια κατάφερε να σημειώσει υψηλά νούμερα τηλεθέασης και να «αναστήσει» ουσιαστικά την απογευματινή ζώνη του.
Δεν είναι τυχαίο που τα στελέχη θέλησαν να δώσουν άμεσα το «πράσινο φως» και για τρίτο κύκλο επεισοδίων, συμπεριλαμβανόμενης και της μετακόμισης στην prime time ζώνη.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ακόμα πιο δυνατό κύκλο, με τη Βάνα Δημητρίου («Κάρμα», «Ερωτας») να έχει ετοιμάσει ιστορίες που θα συναρπάσουν το τηλεοπτικό κοινό. Σημαντική συμβολή σ' αυτό το κομμάτι έχουν τα τρία νέα πρόσωπα: Κοραλία Καράντη, Ειρήνη Μπαλτά, Μάνος Γαβράς.
Στην ίδια τροχιά κινείται και η δεύτερη καθημερινή σειρά του σταθμού, «Ρουά Ματ», της ίδιας σεναριογράφου.
Παρόλο που στην αρχή «φλέρταρε» με το πρόωρο τέλος, κατάφερε να ανεβάσει αισθητά τα νούμερα τηλεθέασης και να πάρει το πολυπόθητο... εισιτήριο για του χρόνου. Εκεί θα απαντηθούν κάποια αναπάντητα ερωτήματα του πρώτου κύκλου.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε νέες αφίξεις στον β΄ κύκλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συντελεστές και των δύο ελληνοκυπριακών σειρών έχουν γυρίσει ήδη 22 επεισόδια.
Με ερωτηματικό παραμένει η τύχη της τρίτης καθημερινής σειράς «Οι συμμαθητές». Αν και στην αρχή είχε παρθεί η απόφαση να μη συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά, αφού ούτε και το πρωτότυπο «Los Graduados» προέβλεπε κάτι τέτοιο, έγινε η ανατροπή! Ο μέχρι πρότινος διευθυντής προγράμματος, Γιάννης Λάτσιος, ήρθε σε επαφή με την αργεντίνικη εταιρεία παραγωγής και πήρε τη σχετική άδεια ώστε οι σεναριογράφοι να κάνουν... ελληνικά επεισόδια. Απ' ό,τι ακούγεται, ο Παύλος Χαϊκάλης και η Φαίδρα Δρούκα πιθανόν να μην συμμετέχουν.
Από τις εβδομαδιαίες σειρές που προβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, η μόνη που εξασφάλισε τη συνέχισή της ήταν η οικογενειακή κομεντί «Ταμάμ». Ο δεύτερος κύκλος αποτελείται από 23 επεισόδια, με τον Βασίλη Ρίσβα και τη Δήμητρα Σακαλή («Μαύρα μεσάνυχτα», «50-50» κ.ά.) να έχουν γράψει πολλά από αυτά, ενώ μόλις 10 έχουν γυριστεί! Στα νέα επεισόδια μπαίνουν ο Κώστας Σπυρόπουλος και η Νεφέλη Κουρή, αναστατώνοντας εκ νέου την καθημερινότητα του Μετίν (Μανώλη Μαυροματάκη), της Μυρτώς (Μαρία Λεκάκη) και των παιδιών τους.
Στο πρόγραμμα όμως θα ενταχθούν και δύο νέες σειρές που φέρουν την υπογραφή της Τίνας Καμπίτση («Ονειροπαγίδα», «40 κύματα» κ.ά.). Η πρώτη είναι μια δυνατή κωμωδία με προσωρινό τίτλο «Daddy Cool» και πρωταγωνιστή τον Θανάση Τσαλταμπάση. Στο πλευρό του ηθοποιού θα δούμε τις Κατερίνα Γερονικολού, Αντα Λιβιτσάνου, Ιωάννα Πηλιχού κ.ά.
Η δεύτερη σειρά είναι μια ρομαντική κομεντί που βασίζεται στο ισραηλίτικο «She's with me» και παραπέμπει στην κινηματογραφική ταινία «Μια βραδιά στο Notting Hill». Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο υποψήφιες είναι η Ζέτα Μακρυπούλια και η Δούκισσα Νομικού.
ALPHA: ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ!
Τα στελέχη του ALPHA φρόντισαν να δεσμεύσουν από πολύ νωρίς τους συντελεστές των κωμικών σειρών «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» - «Το σόι σου», γιατί θέλουν να τους έχουν στο πρόγραμμα του 2015-2016, με μερική ανανέωση.
Από την πρώτη αποχωρούν οι Πάνος Βλάχος-Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και θα μπει νέο ζευγάρι, ενώ προστίθενται νέοι σεναριογράφοι στην ήδη υπάρχουσα ομάδα.
Οσο για το «Σόι»; Την επιμέλεια του σεναρίου αναλαμβάνει η Μαρία Γεωργιάδου («Βαλς με 12 θεούς», «Κλεμμένα όνειρα» κ.ά.), αντί του Αποστόλη Τσαούσογλου, και τη σκηνοθεσία ο Ανδρέας Μορφονιός («Μάνα Χ Ουρανού», «Ευτυχισμένοι μαζί» κ.ά.), αντί του Γιώργου Σιούγα.
Ακόμα, στο πρόγραμμα του καναλιού αναμένεται να ενταχθούν τρεις νέες κωμικές σειρές. Πιο συγκεκριμένα:
Ο «Αστέρας Ραχούλας», σε σενάριο του Γιώργου Κρητικού («Θα βρεις το δάσκαλό σου», «Κλεμμένα όνειρα» κ.ά.) και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη («Γιούγκερμαν», «Γη και ουρανός» κ.ά.).
Ο δεύτερος όμως έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική επιμέλεια: Θα στήσει το καστ και θα γυρίσει τα δύο-τρία πρώτα επεισόδια και στη συνέχεια θα αποχωρήσει, αφού επιστρέφει ως πρόεδρος του Ελληνικού Κινηματογράφου.
Μέσα από αυτή τη δουλειά θα δούμε την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα και τις περιπέτειές της μέχρι να βρουν τον ιδανικό προπονητή.
Κάποια από τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι αυτά των Γιάννη Τσιμιτσέλη- Μάνου Ιωάννου.
Ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης ενώνουν για πρώτη φορά τις τηλεοπτικές δυνάμειες τους σε μια σειρά που σεναριακά υπογράφουν οι Βασίλης Ρίβας-Δήμητρα Σακαλή.
Εκεί υποδύονται ένα ηλικιωμένο gay ζευγάρι και βλέπουμε την καθημερινότητά τους αλλά και τις περιπέτειές τους. Ενα από τα πρόσωπα που έχουν ήδη συμφωνήσει είναι ο Χρήστος Σπανός.
Σε συμφωνία με το κανάλι έχει έρθει και η Κατερίνα Γιαννάκου («Κούκλες», «Γοργόνες» κ.ά.), χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες.

STAR: «ΧΤΥΠΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Μπορεί ο «Ορκος σιωπής» να μην είχε την ανταπόκριση που περίμεναν, αλλά τα στελέχη του STAR δεν εγκαταλείπουν τις όποιες προσπάθειές τους! Ετσι αποφάσισαν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους δύο κωμικές σειρές που βασίζονται σε διεθνώς επιτυχημένα formats.
Το πρώτο είναι το «Our crazy family» (μτφ. «Η δική μας τρελή οικογένεια») που θυμίζει αρκετά τη «Μουρμούρα», αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τα μέλη μιας οικογένειας.
Η ξένη εταιρεία παραγωγής δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε αγοραστή να προσαρμόσει τη διάρκεια σε 13, 26 και 52 λεπτά. Επιθυμία των υπεύθυνων είναι η σειρά να μεταδίδεται τρεις φορές την εβδομάδα. Πάντως, ο μόνος σίγουρος από τους συντελεστές είναι ο Κώστας Κιμούλης που θα αναλάβει τη σκηνοθεσία.
Τέλος, το «The Kitchen» (μτφ. «Η κουζίνα») προβάλλει διάφορες καταστάσεις από την καθημερινότητα των υπαλλήλων ενός πανάκριβου εστιατορίου. Η σειρά βασίζεται σε ρωσικό format και επιθυμία των υπεύθυνων είναι η σειρά να προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα και όχι απαραίτητα στην prime time ζώνη...

ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ACTION24
Το Action24 σχεδιάζει να μπει στη «μάχη» της εγχώριας μυθοπλασίας, βγάζοντας στον τηλεοπτικό αέρα μίνι ελληνικές σειρές που δεν θα ξεπερνούν τα 20 λεπτά σε διάρκεια.
Εδώ και πολύ καιρό τα στελέχη έχουν απευθύνει πρόσκληση σε γνωστούς δημιουργούς και μελετούν προσεκτικά τις προτάσεις.

ΣΤΟ... ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ EPSILON;
Το Epsilon μπήκε δυναμικά στο τηλεοπτικό τοπίο, εξασφαλίζοντας αποκλειστικές συνεργασίες με τα «πρώτα ονόματα» του χώρου.
Πλέον όμως επιδιώκει συνεργασίες και με δημιουργούς που έχουν πετύχει στον τομέα της εγχώριας μυθοπλασίας.
Πληροφορίες θέλουν τα στελέχη να μελετούν δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις που «κρύβουν» ελληνοκυπριακή συμμαχία.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ... ΑΣΤΕΓΕΣ!
Οι περισσότεροι δημιουργοί έχουν ήδη προχωρήσει τις όποιες επαφές τους με τα κανάλια, για να φιλοξενηθούν τα νέα τους εγχειρήματα, αλλά υπάρχουν και τρεις προτάσεις που παραμένουν προσωρινώς... άστεγες.
 Η ελληνοκυπριακή δραματική σειρά «Καταιγίδα», σε σενάριο των Ανδρέα Ορφανίδη-Γιώργου Μουσκοβία και σκηνοθεσία του Σταύρου Ποταμάρη. Στο καστ ανήκουν οι: Τσαρούχας-Σοφιανός-Βλαντή-Ποιμενίδης κ.ά. Η εν λόγω πρόταση έχει κατατεθεί τόσο στον ALPHA όσο και στο STAR.
 Το ψυχολογικό θρίλερ «ID» του Αντώνη Κωνσταντουδάκη, με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Γκουτζαμάνη, Δημήτρη Λιόλιο, Βασίλη Ζώη, Βανέσσα Γουπίου κ.ά.
 Η καθημερινή δραματική σειρά «9 μήνες» που υπογράφουν η Αννα Αδριανού και ο Γιάννης Μπότσης διεκδικούν μια θέση στο νέο πρόγραμμα των καναλιών. Πληροφορίες θέλουν τη σειρά να έχει κατατεθεί στο MEGA και στο STAR.

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Βάλτε το "Χουάνα η παρθένα" βρε παιδιά. Έλεος! Ψάχνω παντού να το βνρω, μα πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή