Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Special Olympics Hellas 2015

ΧΡΥΣΟ μετάλλιο για την Εθνική μας Ποδοσφαίρου Ανδρών
Με χρυσό για την Ομάδα Ποδοσφαίρου Ανδρών και Ασημένιο για τη Γυναικεία
Los Angeles, California - 29 Iουλίου 2015:

Oι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics συνεχίζονται με μεγάλες επιτυχίες για την Ελληνική Αποστολή. Στους αγωνιστικούς χώρους και στα γήπεδα του Los Angeles, κάθε διαφορετικότητα εκτιμάται και γιορτάζεται με πανηγυρισμούς! Η μέχρι σήμερα συγκομιδή μεταλλίων της έκαναν τις καρδιές όλων να χτυπούν με υπερηφάνεια!
Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα που έφεραν τα δικά μας παιδιά έως σήμερα, έχουν ως κατωτέρω:
Στην Κολύμβηση, η Ελληνική Ομάδα Special Olympics ανέβηκε στο βάθρο 5 φορές. Ο Δημήτρης Ριζκάλα κατέκτησε την 1η θέση στα 100μ ύπτιο, η Βικτώρια Καλλιότζη την 2η θεση και ο Αθανάσιος Γεωργιάδης την 3η θέση, ενώ η Φαίδρα Μαρκίδη την 3η θέση στα 50μ πρόσθιο. Χρυσό Μετάλλιο και στο αγώνισμα της Σκυταλοδρομίας 4 x 50m Μεικτή Ομαδική.Στους αγώνες ποδηλασίας, ο Βασίλης Γραμματικός, αθλητής των Special Olympics Εύβοιας , κατέκτησε τη Τρίτη θέση και έλαβε το Χάλκινο Μετάλλιο.
Στην Ρυθμική Γυμναστική τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και στα 4 αγωνίσματα (Κορδέλα, Μπάλα, Κορίνες και στο Στεφάνι) για τις αθλήτριες: Φλώρα Βερμίσογλου 1η θέση και στα 4 αγωνίσματα, η Ιλιάννα Συμεωνίδη 1η θέση στην Μπάλα και στην Κορδέλα και 2η θέση στις Κορίνες και στο Προγραμμα με Στεφάνι και η Αναστασία Θεωδορίδου 2η θέση στην Μπαλα και στην Κορίνα και 3η θέση στην Κορδέλα και στο Στεφάνι. Αυριο, θα αγωνιστεί η αθλήτρια Θεοδώρα Λέρα και αναμένουμε τα αποτελέσματα.
Η Φλώρα Βερμίσογλου συμμετείχε ως Ιέρεια στην Αφή της Φλόγας της Ελπίδας στις 14 Μαΐου στην Αθήνα, μαζί με την αθλήτρια Ιλιάννα Συμεωνίδη αλλά και στην ομάδα πού έφερε τη Σημαία των Αγώνων μέσα στο Coliseum Memorial κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Αγώνων!
Μεγάλες επιτυχίες και για το Άθλημα της Δυναμικής Άρσης Βαρών. Η αθλήτρια Mαρία Τριάντη κατέλαβε την 2η θέση στο Βαθύ Κάθισμα, 3η θέση στον Πάγκο, στην Άρση Θανάτου και στο Σύνολο. Ο Αθανάσιος Τριάντης 1η θέση στο Βαθύ Κάθισμα, στην Άρση Θανάτου και 2η θέση στο Σύνολο. Χρυσό Μετάλλιο και για τον Popa Laurentiu Florin και για τα 4 αγωνίσματα!
Στο Bocce, το άθλημα των Special Olympics που απαιτεί συγκέντρωση και στρατηγική, ο αθλητής Δημήτρης Κλαμπάνης κατέκτησε την 1η θέση στο Ατομικό και ο Γιώργος Ψαράκης την 2η θέση, καταχειροκροτούμενοι από τους συμπαίκτες τους και τους θεατές.
Στον Στίβο, ο αθλητής Παναγιώτης Χονδρογιάννης κατέκτησε την 2η Θέση στην σφαίρα και ο Ηλίας Τζάθας την 3η θέση στα 200μ.
Σημαντική επιτυχία είχε και η Ελληνική Ομάδα Special Olympics στο άθλημα του Bowling με τους αθλητές Νικόλα Κώστογλου και Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου να κατακτούν την 2η θέση στο Ομαδικό.
Η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς δήλωσε χαρακτηριστικά για τις πρώτες ημέρες των Αγώνων: « Η λάμψη των αστεριών του Hollywood σβήνει από το λαμπερό χαμόγελo των αθλητών μας που δίνουν, γεμάτοι αισιοδοξία, το δικό τους Αγώνα για συμμετοχή στη χαρά που προσφέρει ο Αθλητισμός, σ' ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.... η χαρά ανείπωτη.... η αλληλεγγύη απομακρύνει τον ανταγωνισμό.... η συνύπαρξη κυριαρχεί στον Yπέροχο Kόσμο των Nικητών!
Το "Eίμαι Mέσα" γεμίζει τα στάδια και οι υπέροχες στιγμές που ζήσαμε στους δικούς μας Αγώνες στην Αθήνα του 2011, ξυπνούν αναμνήσεις που έχουν μείνει βαθειά χαραγμένες στη μνήμη μας... τα παιδιά μας, δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό και με τις οδηγίες των εθελοντών προπονητών τους, φέρνουν αποτελέσματα που μας κάνουν υπερήφανους... Πάμε δυνατά Special Olympics Ελλάς... η Πατρίδα, παρόλα τα προβλήματα που μονοπωλούν την επικαιρότητα, βρίσκεται στο πλευρό σας...»
Τώρα ανυπομονούμε για τα αποτελέσματα των Ομαδικών Αθλημάτων, της Ιστιοπλοίας, της Ποδηλασίας και του Kayaking.
Στο περιθώριο των Αγώνων πραγματοποιείται το Πρόγραμμα «Υγιείς Αθλητές» ό,που όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές εξετάζονται από γιατρούς 8 ειδικοτήτων ενώ πραγματοποιήθηκαν σήμερα και μεικτοί αγώνες με έναν αθλητή Special Olympics και έναν εμψυχωτή (partner) προωθώντας έτσι το μήνυμα των Special Olympics ''Zούμε Μαζί, Παίζουμε Μαζί''.
Το Ελληνικό πλήρωμα Kayak, με την Πρόεδρο των Special Olympics Hellas κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου και τον αθλητή των Special Olympics Ηellas Ρούσσο Κοτσιφάκη, κατέκτησε σήμερα την 1η Θέση, αφήνοντας πίσω όλες τις άλλες ομάδες.
Η Ελληνική Αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου με τις πτήσεις LH 1282 της Lufthansa στις 17.40, AZ 718 της Αlitalia 17.55 και TK 1843 της Turkish Airlines στις 20.30.
Θα είμαστε όλοι ΕΚΕΙ, για να χειροκροτήσουμε τη Δύναμη της Θέλησης!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια