Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mερομήνια 2015-2016

Η μετεωρολογία ως επιστήμη ορθώς δεν τα δέχεται ,ωστόσο θεωρείται και αυτό ένα από τα έθιμα πολλών χρόνων στην χώρα μας.
Προφανώς για όσους τα πιστεύουν μπορεί να τα διαβάσουν αλλά όσοι γνωρίζουν καλά τι σημαίνει πρόγνωση καιρού καταλαβαίνουν την σημασία που έχουν...

Σεπτέμβριος 2015 :
Με άστατο καιρό ,αρκετές βροχές και καταιγίδες θα μπει ο Σεπτέμβρης ωστόσο μετά τις 10 του μήνα θα βελτιωθεί ο καιρός ενώ προς τα τέλη του μήνα αναμένεται αρκετή ζέστη για την εποχή
Οκτώβριος 2015 :
Σχετικά ήπιος ,ζεστός και άνομβρος δείχνει να είναι στην αρχή ο Οκτώβριο ,ενώ μετά τις 10-15 θα μπει για τα καλά το Φθινόπωρο με πτώση θερμοκρασίας,νοτιάδες και αρκετές βροχές και καταιγίδες. Προς το τέλος του μήνα ενδέχεται να έχουμε αρκετό κρύο για την εποχή και τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών.
Νοέμβριος 2015 :
Αρκετά κρύος και ψυχρός θα είναι ο Νοέμβριος στην αρχή με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά,ενώ από τις 15-20 του μήνα και μετά θα έχουμε ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι το τέλος του μήνα.
Δεκέμβριος 2015 :
Με νοτιάδες,βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσει το πρώτο 5ημέρο του μήνα ωστόσο μετά τις 10 φαίνεται να έχουμε απότομα κρύο σε όλη την χώρα με χιόνια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Μέχρι το τέλος του 2015 ο Δεκέμβριος θα δείξει τα δόντια του με αρκετά χιόνια και κρύο.
Τά ημερομήνια 2015-2016 για τήν Νοτιοανατολική Ελλάδα:
207139-ΑΝΘΙΣΕ Η  ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ  2
 Ό Αύγουστος θά είναι ένας μήνας γενικά πολύ ζεστός αλλά καί άστατος μέ ξαφνικές μπόρες.
Ό Σεπτέμβριος θά διατηρήσει τίς ίδιες συνθήκες μέ τόν προηγούμενο αλλά λίγο πιό σταθερός.
Ό Οκτώβριος δέν θά έχει μεγάλες αλλαγές πέρα από μιά μικρή πτώση θερμοκρασίας καί ίσως μετά τίς 15 νά έχουμε καί πολλές νεροποντές.
Ό Νοέμβριος θά έχει αισθητή πτώση θερμοκρασίας καί μετά τίς 15 πολλές βροχές μέχρι τό τέλος τού μήνα.
Ό Δεκέμβριος θά είναι πολύ κρύος , μέ βροχές καί μετά τίς 20 χιονιάς.
Ό Ιανουάριος τού 2016 θά μπεί μέ καλό καιρό, μέ ήλιο καί καθαρό ουρανό γιά μιά εβδομάδα περίπου, καί μετά θά εξελιχθεί σέ πολύ άστατο μέ αέρηδες καί βροχές.
Προσοχή , είναι “πονηρός” αυτός ό μήνας περισσότερο πρός τό τέλος του.
Ό Φεβρουάριος θά ακολουθήσει τά βήματα τού Ιανουαρίου. Μεγάλη προσοχή μετά τίς 10 γιατί θά έχουμε έντονα φαινόμενα καί ίσως πάρα πολύ χιόνι.
Ό Μάρτιος θά είναι ένας μήνας χιονιάς. Κρύο καί κακοκαιρία.
Ό Απρίλιος θά έχει αρκετές βροχές , άστατος καί αυτός γενικά καί απρόβλεπτος.
Ό Μάϊος θά είναι δυστυχώς ένας βροχερός μήνας , καί λέω δυστυχώς διότι ή παροιμία λέει “στού καταραμένου τόν τόπο Μάη μήνα βρέχει” , σέ σχέση μέ αυτήν πού λέει
“Άν ρίξει ό Μάρτης δυό νερά καί ό Απρίλης άλλο ένα χαρά σέ αυτόν τόν γεωργό πού έχει πολλά σπαρμένα.” καί αφορά βέβαια τά αγροτικά πράγματα.
‘Ο Ιούνιος θά είναι ένας πολύ ήρεμος καί ηλιόλουστος μήνας μέ θερμοκρασίες σέ άνοδο.
Ό Ιούλιος θά είναι μέ πολύ ζέστη.
Αυτά μάς έδειξαν τά ημερομήνια τού Αυγούστου γιά τήν νοτιοανατολική Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια