Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ιδέες για Τυρί Κρέμα

.
Βελούδινο, φρέσκο και δροσερό, ένα τυρί κρέμα κυκλοφορεί πια για όλα τα γούστα: με όλα του τα λιπαρά, λάιτ, χωρίς λακτόζη για τους δυσανεκτικούς.
Το βάζεις στα γλυκά του καλοκαιριού αλλά υπάρχουν και πολλοί αλμυροί τρόποι για να εκμεταλλευτείς τη νοστιμιά του...:

7 τρόποι για γρήγορους μεζέδες

*Ενα πικάντικο τυρί με ρουστίκ γεύση μπορεί να συνοδεύσει μια ντοματοσαλάτα με βασιλικό αντί για μοτσαρέλα, τα ψητά λαχανικά, μια κριθαροκουλούρα με ντομάτα και ρίγανη, μια οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα, μια σαλάτα με κοτόπουλο ή σολομό.

*Ένα ντιπ που ταιριάζει με λαχανικά, κριτσίνια ή ψημένες αραβικές πίτες: Χτυπάμε στο μίξερ 200 γρ. πικάντικο τυρί κρέμα με 2 κ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό, λίγη γλυκιά πάπρικα, 3 κ. της σούπας ελαιόλαδο και 200 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης.

*Εύκολα καναπεδάκια: Αλείφουμε με γλυκό τυρί κρέμα μικρές φρυγανιές ή ψημένο ψωμί του τοστ και από πάνω βάζουμε μπουκίτσες από σολομό, οποιοδήποτε παστό ψάρι, ένα μπουκετάκι άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο λεμόνι.

*Πάνω στη σαλάτα: ψιλοκόβουμε σε μπαστουνάκια 2 καρότα, 4 ραπανάκια και 4 καρδιές μαρουλιού. Τις περιχύνουμε με μια σος από 150 γρ. γλυκό τυρί κρέμα, 40 γρ. κρέμα γάλακτος, λίγο ξύδι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

*Τυρομπουκίτσες: Ανακατεύουμε καλά 120 γρ φυστίκια Αιγίνης περασμένα από το μπλέντερ με 250 γρ. ανθότυρο, 250 γρ. τυρί κρέμα γλυκό και 100 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι. Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

*Γεμιστές ντοματούλες: γεμίζουμε 10 μικρές ώριμες ντοματούλες με ένα μείγμα από 250 γρ. πικάντικο τυρί κρέμα, 1 κ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, 3 κ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, 2 κ. της σούπας άνηθο, 4 κ. της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

*Μπορούμε να αλείψουμε με τυρί κρέμα αντί για βούτυρο το ψωμί για το τοστ ή το ψωμί για το σάντουιτς.

Τί άλλο μπορούμε να κάνουμε με το τυρί κρέμα

*Να το βάλουμε πάνω από ψητές με το φλούδι τους πατάτες στο φούρνο, ανακατεμένο με λίγο αλάτι, πιπέρι, φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο ροκφόρ για πιο πικάντικη γεύση.

*Να δημιουργήσουμε το εφέ “βελουτέ” σε μια σούπα: μια γερή κουταλιά κι ένα καλό ανακάτεμα στο τέλος.

*Να δέσουμε με μια κουταλιά στο τέλος του φαγητού μια σάλτσα αντί για κρέμα ή κορν-φλάουρ.

*Να το χρησιμοποιήσουμε αντί για κρέμα στη σάλτσα της μακαρονάδας.

*Το ανακατεύουμε με χυμό από δυό λεμόνια και μαρινάρουμε το κοτόπουλο.

*Κάνουμε πιο ανάλαφρη τη μπεσαμέλ: λειώνουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 κ. της σούπας ελαιόλαδο με 2 κ. κοφτές της σούπας αλεύρι. Προσθέτουμε 2/3 της κούπας γάλα και μόλις δέσει ελαφρά κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με ένα πακετάκι τυρί κρέμα, λίγο αλάτι, ένα αυγό και τριμμένο κεφαλοτύρι.

*Χτυπάμε ένα πακετάκι γλυκό τυρί κρέμα με 1 κούπα γάλα στο μίξερ για να φτιάξουμε μια γρήγορη κρέμα που θα σερβίρουμε με μέλι, καρύδια και λίγη κανέλα ή με γλυκό κουταλιού ή με φρέσκα φρούτα και λειωμένη κουβερτούρα που θα λειώσουμε με λίγο γάλα σε μπεν μαρί.
Ψυχούλη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια