Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λίμπιντο στα ύψη με τον ήλιο!

Την ανδρική λίμπιντο φαίνεται ότι τονώνει η ηλιοθεραπεία, όπως αποδεικνύει νέα αυστριακή μελέτη. Τα ενδιαφέροντα νέα έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Γκρατς, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι όσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα της βιταμίνης D ανά χιλιοστόλιτρο (ml) αίματος, τόσο υψηλότερα είναι και τα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης.
Η βιταμίνη D παράγεται από τον οργανισμό κατά την έκθεσή μας στο ηλιακό φως, ενώ εντοπίζεται παράλληλα και σε τροφές όπως τα ψάρια και το κρέας.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης έτειναν να αυξομειώνονται παράλληλα με τα επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης.
Τα ευρήματα της νέας μελέτης έρχονται να επιβεβαιώσουν παλαιότερη έρευνα, η οποία είχε δείξει ότι μία ώρα έκθεσης στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της τεστοστερόνης έως και κατά 69%.
Η τεστοστερόνη αποτελεί την κυριότερη ορμόνη του ανδρικού οργανισμού.
Είναι κυρίως υπεύθυνη για την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων, την ανάπτυξη αλλά και τη διατήρηση των ανδροπρεπών χαρακτηριστικών, την παραγωγή σπέρματος και τον έλεγχο της σεξουαλικής επιθυμίας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια