Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόδια έξω, λοιπόν!

Τα πόδια μας το καλοκαίρι απαιτούν προσοχή και ιδιαίτερη φροντίδα για να "εκτεθούν" χωρίς να μας "εκθέσουν"

* Ξεδιψάστε τα:
Ενυδάτωση, ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Ενυδατικές κρέμες, body butter για ενυδάτωση σε βάθος για πολύ ξηρές επιδερμίδες, είναι το Α και Ω για τέλεια πόδια. Διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο, θα αποφύγετε τις κοκκινίλες, τα καψίματα και θα αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα.
Προτιμήστε μόνο εξειδικευμένα προιόντα καθώς έχουν ενισχυμένη δράση με συστατικά που έχουν καλύτερο αποτέλεσμα στη συχνά πολύ ξηρή επιδερμίδα της περιοχής. Η καλή και τακτική απολέπιση είναι απαραίτητη ώστε το δέρμα να απορροφάει τα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά της κρέμας, καθώς και το ποδόλουτρο. Καθαρίζει τους πόρους του σε βάθος και μαλακώνει την επιδερμίδα, ετοιμάζοντας έτσι τα πόδια σας για βαθιά ενυδάτωση. Απλώστε την ειδική κρέμα αμέσως μετά το ποδόλουτρο, όταν το δέμρα είναι ακόμη νωπό.
* Δεν είναι ...τρίχες.
Χαλάουα, μηχανή για αποτρίχωση, κρέμα, ξυραφάκι; Αν ακόμα δεν αποφασίσατε να δώσετε μια οριστική λυση στο πρόβλημα, όπως το laser, ή ηλεκτρόλυση ή η φωτοαποτρίχωση, επιλέξτε τη μέθοδο που σας ταιριάζει ζυγίζοντας τα ατού και τα μειονεκτήματα καθεμιάς:
Ξυραφάκι:
Γρήγορη και οικονομική λύση, με αποτέλεσμα που όμως κρατάει ελάχιστα. Υπάρχει κίνδυνος να κοπείτε, η τρίχα να "γυρίσει" και να μεγαλώσει μέσα στο δέρμα (ψευδοθυλακίτιδα) ή να εμφανιστούν σπυράκια.
Αποτριχωτικές κρέμες:
Γρήγορη και άμεση λύση που κράταει λίγο περισσότερο. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ψευδοθυλακίτιδα και αλλεργία.
Χαλάουα:
Απόλυτα φυσικός τρόπος και οι τρίχες ξαναβγαίνουν μετά από είκοσι πέντε με τριάντα ημέρες. Η εφαρμογή ωστόσο είναι δύσκολη, επίπονη και οι τρίχες θα πρέπει πρώτα να μεγαλώσουν για να "πιάσει".
Κερί:
Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 1 μήνα, οι τρίχες αφαιρούνται από τη ρίζα, εξασθενούν και το δέρμα μένει απαλό. Η διαδικασία όμως πονάει και επίσης είναι απαραίτητο πρώτα να αφήσετε τις τρίχες να μεγαλώσουν.
Αποτριχωτικές μηχανές:
Αφαιρούν τις περισσότερες τρίχες από τη ρίζα και αυτές αργούν να ξαναβγούν. Ωστόσο, λόγω του ότι κάποιες τρίχες μπορεί απλώς να τις κόψει, δεν επιτυγχάνεται η επιθυμητή ομοιομορφία στο αποτέλεσμα.

* Ξεκούραστα βήματα.
Το πρήξιμο των κάτω άκρω είναι πολυ συνηθισμένο πρόβλημα το καλοκαίρι. Πολλές ειδικές κρέμες και ζελ θα σας προσφέρουν ανακούφιση. Δεν πρέπει όμως να το αφήσετε έτσι και να το αντιμετωπίσετε μόνο με "καλλυντικό" τρόπο. Αρχικά πρέπει να γίνει έλεγχος με υπερήχους για να διαπιστωθεί σε τι οφείλεται. Αν ο γιατρός διαγνωσει φλεβική ανεπάρκεια, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε ειδικά φάρμακα, να κάνετε ασκήσεις που βελτιώνουν την κυκλοφορία, να εφαρμόσετε τοπικές αλοιφές και ίσως σας συστηθεί να φοράτε ειδικά καλσόν.
Μικρά μιστικά:
Αν τα πόδια σας είναι πρησμένα, κάντε μασάζ με κολόνια που περιέχει οινόπνευμα, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Πριν φορέσετε τα παπούτσια σας βάλτε στα πόδια σας λίγο ταλκ, ώστε να απορροφά τον ιδρώτα. Αποφεύγετε τόσο τα πολύ ψηλά τακούνια όσο και τα εντελώς ίσια παπούτσια - όλα κουράζουν εξίσου τα πόδια.
* Απαραίτητες ...ακρότητες.
Το καλό πεντικιούρ είναι απαραίτητο. Δεν θέλετε, ωστόσο, να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό κέντρο αισθητικής. Δεν πειράζει. Μπορείτε να τα καταφέρετε και μόνη σας. Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό προσθέστε λίγο αφρόλουτρο και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας ή άλατα που αναζωογονούν και ξεκουράζουν τα πόδια. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 5-10 λεπτά και μετά με ειδικό εργαλείο αφαιρέστε τα πετσάκια και κόψτε τα νύχια. Με μια ελαφρόπετρα τρίψτε τα πέλματα και τους κάλους αν υπάρχουν. Σκουπίστε τα πόδια και απλώστε θρεπτική κρέμα ή λάδι και κάνετε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί. Κατόπιν καθαρίστε τα νύχια με ασετόν, απλώστε τη βάση και όταν στεγνώσει, το αγαπημένο σας βερνίκι.
Μικρά μυστικά:
Αν έχετε κανονικό σχήμα νυχιών, επιλέξτε περλέ μανό. Αν έχετε πάντα φροντισμένα νύχια κάντε γαλλικό πεντικιούρ, ενώ αν έχετε χοντρά σχετικά πέλατα διαλέξτε χρώματα έντονα και λαμπερά (κόκκινο, φούξια, μπορντό). Αν έχετε σκοπό να πάτε στη θάλασσα, αποφύγετε τα μαν΄που στεγνώνουν εύκολα, γιατί φεύγουν επίσης γρήγορα, λόγω της άμμου.
Ηλέκτρα Κ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια