Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν τα 40

10. Ψάρεμα στα παγωμένα νερά του Καναδά
Αν είχατε ποτέ την επιθυμία να ψαρέψετε από μια τρύπα πάγου, στο Οντάριο του Καναδά θα μπορέσετε να την πραγματοποιήσετε. Ταξιδέψτε μέχρι το Αλγκόμα στο βορειότερο άκρο της λίμνης Σουπέριορ, βγάλτε τα σύνεργα σας και περιμένετε μέχρι να πιαστεί κάτι νόστιμο στο....

αγκίστρι σας για να το ψήσετε σε μια αυτοσχέδια φωτιά.
9. Skydiving στην Αγγλία
Η ελεύθερη πτώση από τα 3,5 χιλιάδες μέτρα δεν είναι εύκολο πράγμα. Αν έχετε όμως έναν εκπαιδευμένο δάσκαλο και δεθείτε μαζί του, η πτώση από το αεροπλάνο μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστική, καθώς δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξετε το αλεξίπτωτο.
8. Βόλτα με τις καμήλες στο Μαρόκο
Δε νοείται να πάτε στην Αφρική και ειδικότερα στο Μαρόκο χωρίς να επισκεφτείτε την έρημο Σαχάρα. Ο μόνος τρόπος, ουσιαστικά, να το κάνετε είναι με τις καμήλες και να ακολουθήσετε τα καραβάνια μέσα από το Τζεμπέλ Σάγκρο μέχρι το Ερτζ Σεμπί. Κάθε βράδυ θα κατασκηνώνετε σε μικρές οάσεις, κάτω από φοινικόδεντρα, δίπλα στη φωτιά που θα σιγοκαίει.
7. Ταξίδι με μηχανή στην Πρώτη Λεωφόρο του L.A.
Τα τοπία τα οποία προσπερνάει κανείς κάνοντας βόλτα με μηχανή από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο είναι απλά μαγικά. Επιβλητικές επαύλεις, αμμουδερές παραλίες, ειδυλλιακά βουνά αποτελούν μόνο κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα θεάματα της διαδρομής.
6. Πεζοπορία στο Έβερεστ
Το trekking στην νότια βάση του Έβερεστ στο Νεπάλ είναι μια περιπέτεια που θα σας μείνει αξέχαστη. Ξεκινήστε από το Κατμαντού και μετά ακολουθήστε το δρόμο προς τη Λούκλα και πάνω στην κοιλάδα Κούμπου. Η θέα με τις χιονισμένες βουνοκορφές θα σας κόψει την ανάσα, τα μικρά χωριά και τα παζάρια στο Νάμχε θα σας εντυπωσιάσουν, ενώ θα νιώσετε δέος όταν συναντήσετε στο δρόμο σας τα βουδιστικά μοναστήρια.
5. Βόλτα στο Σινικό Τείχος
Το Σινικό Τείχος απλώνεται σε 10.139 χιλιόμετρα (από το Σαναϊγκουάν μέχρι το Λοπ Νουρ)και είναι το πιο μεγάλο ,σε μήκος, ανθρώπινο έργο. Είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να γνωρίσετε την κουλτούρα της χώρας και να θαυμάσετε τα υπέροχα τοπία που θα συναντήσετε στη διαδρομή. Η φυσική σας κατάσταση, βέβαια, πρέπει να είναι άριστη για να καταφέρετε να διανύσετε όλη αυτήν την απόσταση.
4. Εξερεύνηση στο Μάτσου Πίτσου
Περπατώντας στις Περουβιανές Άνδεις (μήκους σχεδόν 45 χιλιομέτρων), θα συναντήσετε τα θαυμαστά ερείπια της πόλης των Ίνκας, Μάτσου Πίτσου. Είναι πραγματικά μια εμπειρία ζωής καθώς θα εντυπωσιαστείτε από την αρχιτεκτονική του αρχαίου πολιτισμού μέσα στη ζούγκλα. Τα ερείπια του Μάτσου Πίτσου είναι ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου, σύμφωνα με την περσινή ψηφοφορία από ανθρώπους όλου του πλανήτη.
3. Bungee jumping στη Ζιμπάμπουε
Η βόλτα κοντά στους καταρράκτες Βικτόρια στη Ζιμπάμπουε θα σας κάνει να εκτιμήσετε τις φυσικές ομορφιές της χώρας. Το Bungee jumping, όμως, από ένα υψηλό σημείο μιας γέφυρας κοντά στους καταρράκτες, θα προσθέσει ακόμα περισσότερες θετικές εντυπώσεις στο ταξίδι σας. Μέχρι πρόσφατα ήταν το πιο ψηλό σημείο για Bungee jumping στον κόσμο, με μήκος «διαδρομής» 110 μέτρα!
2. Κυνήγι με τους ταύρους στην Ισπανία
Το ετήσιο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα συγκεντρώνει τα βλέμματα του πλανήτη. Περίπου έξι ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στους δρόμος κι ο κόσμος να τρέχει και κρύβεται στα σοκάκια για να γλιτώσει. Αν και ακούγεται κάπως… μαζοχιστικό, το τρέξιμο που ρίχνεις για να ξεφύγεις από τους εξαγριωμένους ταύρους στιγματίζει – με την καλή έννοια- τις διακοπές σας.
1. Cage diving στη Νότια Αφρική
Ξεχάστε τα σαγόνια του καρχαρία. Θα είστε μέσα σε ένα κλουβί με μια μπουκάλα οξυγόνου στην πλάτη σας και ο συμπαθητικός και αγαπητός καρχαρίας θα κόβει βόλτες γύρω σας, επιδεικνύοντας τα λευκά και κοφτερά του δόντια. Αλλά δε θα μπορεί να σας αγγίξει κι εσείς θα έχετε μια συγκλονιστική εμπειρία που θα ανεβάσει όσο καμία άλλη την αδρεναλίνη.
.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια