Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το dress code για τα live του καλοκαιριού

Τι πρέπει να γνωρίζει κανείς προτού ξεκινήσει για το live του αγαπημένου του καλλιτέχνη; Τι θα είναι καλό να φορέσει ώστε να έχει την άνεση για χορό, ορθοστασία και... περπάτημα; Ποια πράγματα πρέπει να έχει στο σακίδιό του, ώστε να μη βρεθεί προ εκπλήξεως; Οσο για τα φεστιβάλ που διαρκούν αρκετές ημέρες και γίνονται στη φύση; Αυτά έχουν τους δικούς τους κανόνες!....

ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ
Ποπ σημαίνει ασταμάτητος χορός! Αγόρια και κορίτσια θα είναι καλό να φορέσουν τα πιο άνετα παπούτσια τους -αθλητικά κυρίως- για να μπορέσουν να κουνηθούν στους αποψινούς ρυθμούς του Ρόμπι Γουίλιαμς.
Για τα κορίτσια ο συνδυασμός σορτς με glam Τ-shirt είναι αρκετά safe. Αν προτιμήσουν παντελόνι, καλό θα ήταν να επιλέξουν άνετη φόρμα, με πρώτη και καλύτερη εκείνη του boyfriend. Για το ενδεχόμενο βροχής, ας έχουν στο backpack τους ένα αδιάβροχο (αν είναι, δε, από εκείνα τα διάφανα σε φλούο χρώματα, ακόμη καλύτερα).
Οι πιο τολμηρές θα μπορούσαν να φορέσουν jumpsuits, ενώ καλοδεχούμενο είναι ένα πουκάμισο δεμένο στη μέση για την περίπτωση που η θερμοκρασία πέσει λιγουλάκι.
Οχι πλατφόρμες στο TerraVibe, για κανένα λόγο παπούτσια με τακούνι! Τα αγόρια μπορούν να ποντάρουν σε βερμούδες και Τ-shirts, ας αποφύγουν όμως εκείνα με στάμπες από metal μπάντες.
Το σακίδιο της συναυλίας πρέπει να έχει μέσα νερό και χαρτομάντιλα για τα WC (αν και συνήθως οι διοργανωτές φροντίζουν για τους θεατές). Απαραίτητο αξεσουάρ το κινητό τηλέφωνο, αφού ο χώρος είναι μεγάλος και όλο και κάποιος θα χαθεί από την παρέα. Υπομονή στο ποστάρισμα φωτογραφιών, καθώς τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στη Μαλακάσα είναι της... υπομονής.

«ΣΚΟΤΕΙΝΟ» LOOK
Άγριο ΡΟΚ. Το look για μια τέτοιου είδους συναυλία είναι «σκοτεινό». Skinny jeans για τα κορίτσια, με μαύρα φανελάκια, πολλά δερμάτινα βραχιόλια στα χέρια και σταράκια είναι ό,τι πρέπει. Αν και καλοκαίρι, σίγουρα θα υπάρξουν και εκείνες που θα φορέσουν τα αρβυλάκια τους, άκρως αποδεκτή επιλογή. Επίσης, τα σορτς με πολλά σκισίματα θα πάρουν... πολλούς πόντους, ενώ λόγω της αρκετά εκκεντρικής εμφάνισης του frontman της μπάντας, Ρομπ Χάλφορντ, επιτρέπονται και glam rock αξεσουάρ. Αν το live γινόταν χειμώνα, τα δερμάτινα θα έδιναν και θα έπαιρναν, όμως τώρα καλύτερα θα είναι να αποφευχθούν. Τα αγόρια έχουν τις πιο ασφαλείς επιλογές του τζιν και του Τ-shirt, ενώ και εδώ τα παπούτσια θα «παίξουν» ανάμεσα σε τύπου σταράκια (κυρίως μαύρα) και άρβυλα.
Στα SOS αντικείμενα που πρέπει να έχουν μαζί τους, άνδρες και γυναίκες, είναι τα αντικουνουπικά σπρέι ή γαλακτώματα, αφού τον Ιούλιο αναμένεται ακόμη πιο ανεβασμένη η θερμοκρασία, αλλά και οι... πτήσεις των ενοχλητικών εντόμων.

ΕΝΤΟΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Είναι εκείνοι οι εκπρόσωποι της ηλεκτρονικής μουσικής που αγαπήθηκαν όσο λίγοι από το ελληνικό κοινό. Τα τραγούδια τους «έντυσαν» τα περισσότερα πάρτι των 90s, όμως παραμένουν επίκαιρα και «φρέσκα».
Εδώ επιτρέπονται όλες οι στιλιστικές εξτραβαγκάντζες από αγόρια και κορίτσια.
Παράξενα χτενίσματα, εκκεντρικά χρώματα κραγιόν -ακόμη και μοβ-, δίπατα ή και τρίπατα, αθλητικά που μπορεί να έχουν ξεμείνει στην ντουλάπα αναμένεται να κλέψουν την παράσταση. Τα παντελόνια είναι φαρδιά, τα Τ-shirts χαχόλικα, ενώ απαραίτητο για την εμφάνιση είναι το μπουφάν φόρμας Adidas με τις ρίγες στα μανίκια.
Βασικό στοιχείο είναι ότι το στιλ των ravers στηρίζεται κατά πολύ στα αθλητικά brands. Τα κορίτσια επιτρέπεται -επιβάλλεται!- να ντυθούν «ουράνια τόξα», δηλαδή να μη φοβηθούν το χρώμα.
Οσοι φτάσουν νωρίς θα χρειαστούν γυαλιά ηλίου, τα οποία όσο πιο... space design έχουν τόσο το καλύτερο. Ολα βέβαια θα πρέπει να έχουν μια πιο εκσυγχρονισμένη χροιά, ωστόσο τα vintage κομμάτια που θα βγουν από τις ντουλάπες θα κάνουν και τη διαφορά.

ΜΕ ΣΤΙΛ ΕΘΝΙΚ
Μουσική έθνικ σημαίνει αμάνικα πουκάμισα με μιλιτέρ αναφορές, βερμούδες που θυμίζουν homeboys της Αμερικής, κασκέτα αλά Τσε πουλιούνται σαν... ζεστές τυρόπιτες και φοριούνται από τους φαν του δημιουργού. Επομένως, τα αγόρια έχουν έτοιμο το look που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν. Τα κορίτσια, που θα κληθούν να χορέψουν στο TerraVibe, θα πρέπει να προμηθευτούν σαλβάρια ή απλές φαρδιές παντελόνες, φανελάκια και χαϊμαλιά για τον λαιμό και τα χέρια.
Επίσης φοριούνται πολύ οι μπαντάνες, τα head pieces και τα τιρμπάν, έξυπνα δεμένα στο κεφάλι. «Ναι» στις -τόσο παρεξηγημένες- εσπαντρίγιες, στα σανδάλια και στις πλεκτές τσάντες πλάτης. Βέβαια, τα πάνινα αθλητικά παπούτσια είναι η πιο ασφαλής επιλογή, αφού μετά έχει και... ποδαρόδρομο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
Το κάμπινγκ λοιπόν έχει τους δικούς του κανόνες, με πρώτο και βασικό «κουβαλάω λίγα πράγματα και καλά». Δεν χρειάζεται πλήρης γκαρνταρόμπα, αλλά βασικά κομμάτια που μεταφέρονται εύκολα. Τα αγόρια θα ποντάρουν σε βερμούδες και Τ-shirts και τα κορίτσια σε ανάλαφρα φορέματα, σορτς και φανελάκια. Και τα δυο φύλα θα χρειαστούν μπουφανάκια για το κρύο της εξοχής, κατά προτίμηση αντιανεμικά και κλειστά παπούτσια.
Καλό είναι να μην κουβαλήσει κανείς μαζί του... γαλότσες, αρκούν τα ορειβατικά μποτάκια (χωρίς καρφιά και μέταλλα!).
Αυτό που πρέπει να τηρήσουν όλοι οι εκδρομείς είναι να αφήσουν τον χώρο όπου κατασκήνωσαν τόσο καθαρό όσο τον βρήκαν.
Γι' αυτό ας έχουν μαζί τους σακούλες για τα απορρίμματα ή ας τις προμηθευτούν από την αγορά του Καρπενησίου.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια