Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόσο επικίνδυνες είναι οι “πιπιλιές;”

Οι “πιπιλίες“, τα “ρουφήγματα” ή όπως λέει το τραγούδι “το σημάδι στο λαιμό σου” δεν είναι μόνο οπτικά αποκρουστικά, αλλά ευθύνονται για πολλές και σοβαρές επιπλοκές στην υγεία μας
Οταν ήμασταν στο σχολείο, πιθανόν να μας έκαναν και να κάναμε μερικές πιπιλιές οι οποίες φαινομενικά είναι αθώες ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις.
Τέτοια σημάδια συνήθως εμφανίζονται στο λαιμό και το στήθος και δεν είναι παρά μια μορφή μελανιάς που προκαλείται όταν ένα άτομο ρουφήξει ή δαγκώσει τη σάρκα. Εχουν άσχημη όψη και εξαφανίζονται μετά από λίγες ημέρες. Αυτό είναι το λιγότερο, καθώς υπάρχουν άλλα πράγματα που θα έπρεπε να μας ανησυχούν πολύ περισσότερο.ι
1. Μελανιάζετε εύκολα; Εάν με το παραμικρό άγγιγμα εμφανίζεται ένα τέτοιο σημάδι που θέλει πολύ χρόνο για να φύγει είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από έλλειψη σιδήρου.
2. Εάν ο/η σύντροφός σας πάσχει από επιχείλιο έρπη, η διάρρηξη του δέρματος με το στόμα τους είναι η αιτία μετάδοσης και τελικά κι εσείς καταλήγετε να έχετε έρπη.
3. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία. Ούτε ο πάγος,ούτε μια κουταλιά μέλι ωφελεί! Χρειάζεται υπομονή έως ότου φύγουν και ως τότε απλά θα πρέπει να κρύβετε τα ρουφήγματα με όποιο τρόπο μπορείτε!
4. Μια τέτοια μελανιά, ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι, μπορεί να γίνει μόνιμη! Αυτό που ξεκίνησε σαν έντονο ερωτικό φιλί μπορεί να σας συνοδεύει για όλη τη ζωή σας!
5. Είναι αιτία εγκεφαλικών επεισοδίων. Οχι, δεν πρόκειται για αστείο. Το 2011, στη Νέα Ζηλανδία, μια γυναίκα υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία εξαιτίας μιας πιπιλιάς! Ο σύντροφός της τής προκάλεσε έναν θρόμβο στο λαιμό με αποτέλεσμα να παραλύσει το αριστερό χέρι της και η ίδια να εισαχθεί σε νοσοκομείο.
hickey1
Ηθικό δίδαγμα: Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να “μαρκάρετε” τον/την σύντροφό σας, ξανασκεφτείτε το.
Ισως να βάζετε σε κίνδυνο την υγεία του/της

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια