Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σεξουαλική παιδεία

΄Οσο πιο μικρά, τόσο πιο καλά.
Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών θα πρεπε να αρχίζει από την ηλικία των πέντε ετών, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση, που θα τα βοηθήσει να ξεκινήσουν αργότερα τη σεξουαλική τους ζωή, όταν θα είναι έτοιμα γι αυτήν.
Αυτή είναι η κατευθυντήρια πρόταση του Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία (NICE) στη Βρετανία, την οποία δεν αποκλείεται να υιοθετήσει η νέα κυβέρνηση Συντηρητικών/ Φιλελεύθερων.
Η Βρετανία, ως γνωστόν, έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε εγκυμοσύνες ανήλικων κοριτσιών στην Ευρώπη, κι αυτό αποδίδεται εν πολλοίς στην ανεπαρκή σεξουαλική ενημέρωση που παρέχεται στο σχολείο.
Ανάλογα είναι τα ποσοστά και όσον αφορά στα προβλήματα εφήβων με το αλκοόλ, γι αυτό και το ίδιο ινστιτούτο προτείνει να αρχίζει η σχετική ενημέρωση των παιδιών επίσης από το νηπιαγωγείο.
Αλλά - φευ! - τέτοιου είδους προτάσεις προσκρούουν κατά κανόνα στις αντιρρήσεις των υπερσυντηρητικών και δογματικών θρησκευόμενων, οι οποίοι εμμένουν στην αντίληψη ότι η λύση σ αυτά τα σύγχρονα προβλήματα είναι η αποχή.
Καθημερινή

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια