Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Καρκίνος 22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου

Στην ελληνική Μυθολογία ο Καρκίνος συνδέεται με τον Ηρακλή, γιατί σε έναν από τους άθλους του η Ήρα έστειλε ένα καβούρι για να βοηθήσει τη Λερναία Ύδρα.
Για τις υπηρεσίες του η Ήρα το αντάμειψε κάνοντάς το άστρο και του χάρισε την αθανασία.
Σύμφωνα με τη χαλδαϊκή και την πλατωνική φιλοσοφία, ο Καρκίνος είναι ένας αγωγός από τον οποίο περνούν οι ψυχές στη γήινη υπόσταση και ο Αιγόκερως είναι ο δρόμος από τον οποίο οι ψυχές επιστρέφουν στον ουρανό.
Ο Καρκίνος και ο Αιγόκερως δίνουν τα ονόματά τους στους δύο Τροπικούς.
Ορισμένοι ελληνικοί μύθοι συνδέουν τον Καρκίνο με δύο όνους που βοήθησαν τους θεούς στη μάχη τους κατά των γιγάντων. Οι θεοί τους αντάμειψαν κάνοντάς τους άστρα.
Ο αστερισμός του καρκίνου βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του ουρανού.

Ο Καρκίνος είναι παρορμητικό ζώδιο του Νερού με κυβερνήτη τη Σελήνη που συμβολίζει το υποσυνείδητο, τη μνήμη, την αντίδραση. Χαρακτηρίζεται από τη λέξη "αισθάνομαι" γιατί επηρεάζεται πολύ από τα αισθήματα. Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος, πληγώνεται εύκολα και τα δάκρυά του δεν είναι ποτέ ψεύτικα. Απογοητεύεται εύκολα, έχει μεγάλη φαντασία, καταπληκτική μνήμη και μελετά το παρελθόν και την ιστορία.

Είναι εχέμυθος, λατρεύει την οικογένεια, σπάνια εκφέρει γνώμη και δεν αποκαλύπτει την προσωπική του ζωή. Αγαπά τα χρήματα, την ασφάλεια του σπιτιού του, είναι επίμονος και μαθαίνει από τα λάθη του. Είναι πονόψυχος αλλά η αυτοσυντήρηση είναι γι αυτόν σημαντικότατη ανάγκη.
Αλίκη Κοτζιά

Καρκίνος από το Α έως το Ω 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια