Κέικ (brownie) Σοκολάτας με Martini

Υλικά (για το κέικ):
* 2 αβγά
* 300 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
* 2 κούπες ζάχαρη
* 3 βανίλιες
* 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 2 κούπες σοκολάτα Cadbury
* 1 ποτηρι martini bianco
* ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Υλικά (για την sauce σοκολάτας):
* 500 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί)
* 150 γρ. κρέμα γάλακτος
* 1 φλιτζάνι martini bianco
* Μια πρέζα καγιέν ή τσίλι (επηρεασμένος από την ταινία Chocolat)

Εκτέλεση:
* Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα κέικ ή φορμάκια.
* Χτυπάτε την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
* Προσθέτετε το αλεύρι, το μπεικιν και τη σοκολάτα.
* Ρίχνετε το βούτυρο και τέλος το martini.
* Ανακατεύετε και αδειάζεται το μείγμα στην φόρμα.
* Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Εκτέλεση (για την sauce σοκολάτας):
* Ζεσταίνετε την κρεμά γάλακτος και την προσθέτετε μαζί με το martini και το καγιέν στην λιωμένη κουβερτούρα.
* Αφήνετε να κρυώσει το κέικ και κατόπιν απλώνετε σε όλο το κέικ την sauce σοκολάτας.

Σας προτείνω ένα κόκκινο κρασί μπρούσκο για το φαγητό και για το τέλος καφεδάκι ή λιώστε 5 σοκολατάκια σε μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και απολαύστε μια πηχτή και ζεστή σοκολάτα.

Related Posts