Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δολοφονήθηκε η μικρή Άννυ

Το παιδί φαίνεται να έχει δολοφονηθεί σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία που μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ. Κατηγορούμενος είναι ο βιολογικός της πατέρας, ενώ αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 27χρονου άνδρα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι....

βρέθηκαν κηλίδες αίματος του μικρού κοριτσιού χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί το πτώμα του. Το κορίτσι αγνοείτο από τις 24 Απριλίου.
Yπενθυμίζουμε ότι στα δείγματα που είχαν πάρει τα εργαστήρια εγκληματολογικών ερευνών από το σπίτι του πατέρα της στη Μιχαήλ Βόδα, διαπιστώθηκε υπήρχαν ίχνη αίματος, κατά πάσα πιθανότητα του μικρού παιδιού.
Η ποσότητα που βρέθηκε είναι πάρα πολύ μικρή και θα μπορούσε να προέρχεται ακόμα κι από κάποιο αβλαβές οικιακό ατύχημα, παρόλ' αυτά όπως φάνηκε οι ενδείξεις οδήγησαν στη χειρότερη δυνατή εξέλιξη.
Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ένας τρίτος άντρας που συγκατοικούσε με τον πατέρα της μικρής Άννυς εμπλέκεται στη δολοφονία της.
Εκτιμάται πως ο νεαρός θα ομολογήσει λόγω των στοιχείων που έχει στα χέρια της η αστυνομία ενώ η μητέρα σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις είχε παραπλανηθεί από το σύζυγό της.
Πως έγινε η εξιχνίαση
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής, με βάση συνδυασμό στοιχείων, τα οποία προέκυψαν τόσο από τη μαρτυρία προσώπου του στενού περιβάλλοντος του 27χρονου φερόμενου ως δράστη της ανθρωποκτονίας (του τα είχε αποκαλύψει ο ίδιος όταν τον επισκέφθηκε στη Βουλγαρία στα τέλη του Απριλίου), όσο και γενετικό υλικό, το οποίο βρέθηκε σε συγκεκριμένα σημεία, καθώς και από μια σειρά άλλες ενδείξεις, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία στους αρμόδιους αξιωματικούς, για την κατάληξη του άτυχου κοριτσιού.

Απόλυτη φρίκη

Το Βήμα, στην ηλεκτρονική του έκδοση, δημοσίευσε μέρος της κατάθεσης του βούλγαρου φίλου των γονέων της 4χρονης, την οποία έδωσε σε κλιμάκιο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στη Βουλγαρία.

Το απόσπασμα είναι δηλωτικό της φρίκης που καλύπτει την υπόθεση:
"Ο πατέρας της τετράχρονης μού διηγήθηκε ότι όταν συνήλθε από τη χρήση ναρκωτικών, βρήκε την κόρη του νεκρή. Μόλις είδε άψυχο το κορμί της στο πάτωμα, άρχισε να την τεμαχίζει σε πολλά κομμάτια και ύστερα μου διηγήθηκε ότι έβρασε τα κομμάτια του παιδιού του. Στη συνέχεια, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, πέταξε τα κομμάτια της σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του. Μου είχε πει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα χτυπούσε αρκετές φορές το παιδί. Στη συνέχεια ενημέρωσε και τη γυναίκα του και συμφώνησαν να καταγγείλουν την... εξαφάνισή της".

Οι αξιωματικοί έχουν επιβεβαιώσει τη μαρτυρία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμούν ότι ο θάνατος προήλθε είτε από στραγγαλισμό είτε από χτύπημα του πατέρα της, ο οποίος κατόπιν προχώρησε στις φρικαλεότητες.

Ο μάρτυρας έμενε μαζί με τους γονείς στο διαμέρισμα της Μ. Βόδα. Μαζί του συναντήθηκαν όταν πήγαν στη Βουλγαρία στις 22-23 Απριλίου για να επιστρέψουν την επόμενη μέρα, στις 24, και να δηλώσουν την εξαφάνιση του παιδιού στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από την αστυνομία, ύστερα από τη δήλωση εξαφάνισης που έκανε η 43χρονη μητέρα του κοριτσιού, επίσης υπηκόου Βουλγαρίας, η οποία αρχικά ισχυρίστηκε ότι την απήγαγε κάποια γνωστή της, αλλά στην συνέχεια άλλαξε την κατάθεση της.
Η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας, η οποία έκανε την προανάκριση, προσήγε τον 27χρονο πατέρα, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών, αλλά δεν ομολόγησε και ελλείψει στοιχείων τον άφησαν ελεύθερο. Μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, όμως, σχηματίστηκε δικογραφία, με βάση την οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 27χρονο.
Η μητέρα αρχικώς είχε δηλώσει ότι άφησε το παιδί σε μια συμπατριώτισσα της επειδή ήθελε να ταξιδέψει για λίγες ημέρες στη Βουλγαρία και ότι η γυναίκα έχασε το παιδί.
Στη συνέχεια άλλαξε την κατάθεση της, λέγοντας ότι φίλη δεν υπάρχει. "Είπα για τη φίλη μου για να καλύψω τον πατέρα της μικρής που την έχασε", φέρεται να είπε.
Αβάσιμες ήταν και οι εξηγήσεις που έδωσε και ο πατέρας παιδιού, στην αρχική του κατάθεση. Είχε πει ότι η μητέρα  του έδωσε το παιδί, προκειμένου να μεταβεί στη Γερμανία. "Ξύπνησα το πρωί και το παιδί είχε εξαφανιστεί" φέρεται να είχε δηλώσει.
Ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα γίνουν την Τρίτη, από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Χρήστο Παπαζαφείρη.
Η εξαφάνιση της Άννυ Μποροσοβα είχε σημάνει πανευρωπαϊκό συναγερμό για τον εντοπισμό της.
 
Αύριο στις 12:00 θα γίνει παρουσίαση της υπόθεσης στη ΓΑΔΑ, από τον διοικητή της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Χρήστο Παπαζαφείρη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια