Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δεκάλογος του Καπνιστή!

Από την 1η Ιουλίου 2009, με κυβερνητική απόφαση το κάπνισμα απαγορεύτηκε και στη χώρα μας στους εργασιακούς χώρους και κέντρα αναψυχής.
Επιτρέπεται μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και ...στο σπίτι του καπνιστή ή στο δρόμο.. Μερικοί, κι όχι σπάνια.....

από εκείνους που προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα παθαίνουν διάφορες αλλεργικές αρρώστιες, που ο εκνευρισμός είναι το βασικό τους σύμπτωμα.
Αφού δεν μπορούν να το κόψουν, ας μάθουν λοιπόν τι μπορεί να πάθουν.
Ο δεκάλογος που δίνουμε πιο κάτω περιλαμβάνει όλα τα υπέρ και τα κατά του καπνίσματος:
1. Μην καπνίζετε όταν διαβάζετε, όταν γράφετε, γιατί είναι σε όλους γνωστό ότι ο καπνός βλάπτει τα μάτια και τα κάνει να τσούζουν και να δακρύζουν.
2. Δεν πρέπει το τσιγάρο να καπνίζετε ολόκληρο αλλά λίγο πιο πολύ από το μισό, γιατί στο υπόλοιπο είναι μαζεμένη όλη η βλαβερή ουσία όπως η νικοτίνη, η πίσσα και άλλα.
3. Όταν περπατάει ή τρέχει ο καπνιστής δεν πρέπει να καπνίζει, γιατί ανοίγουν πιο πολύ οι πνεύμονες κι απορροφούν πιο πολύ καπνό.
4. Άμα σβήνετε το τσιγάρο δεν πρέπει να το ξανά ανάβετε, γιατί είναι πάρα πολύ κακό για τον οργανισμό.
5. Ύστερα από δέκα τσιγάρα αρχίζει η δηλητηρίαση του οργανισμού. Για τα πούρα η ποσότητα είναι γύρω στον 1,5 με 2 πόντους.
6. Ποτέ δεν πρέπει να καπνίζετε νηστικοί, αλλά μισή ή μία ώρα μετά το φαγητό.
7. Αποφύγετε το κάπνισμα αν πάσχετε από νευρικές παθήσεις, καθώς κι από διαταραχές στο κυκλοφοριακό σας σύστημα.
8. Το τσιμπούκι ή το πούρο, προκαλούν μικρότερες βλάβες στον οργανισμό απ ότι το τσιγάρο.
9. Ο καπνιστής που καταπίνει ή κρατάει για πολλή ώρα τον καπνό μέσα του, βάζει στον οργανισμό του περισσότερη πίσσα και νικοτίνη από αυτόν που τον βγάζει αμέσως.
10.Ο ξανθός καπνός από τον οποίο φτιάχνουν το τσιγάρο έχει περισσότερη πίσσα και νικοτίνη από τον σκούρο καπνό, με και οι δύο αυτές ουσίες συντελούν στη δημιουργία καρκίνου του πνεύμονα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια