Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ελληνικό σουβλατζίδικο στα Κανάρια Νησιά!

Το πρώτο σουβλατζίδικο στα Κανάρια Νησιά, έστισε, για λογαριασμό δύο Ισπανών, ο Έλληνας Γιάννης Γκόλιας. Στόχος της ενέργειας αυτής είναι οι πολυπληθείς τουρίστες του εξωτικού αυτού τόπου, να έχουν τη δυνατότητα να παρασυρθούν σε ένα μαγευτικό ταξίδι γαστρονομικών γεύσεων, παράδοσης και κουλτούρας της Ελλάδας. Σε έκταση 160 τ.μ., στα Κανάρια Νησιά, ο 49χρονος Γιάννης Γκόλιας, ....

ταξιδεύει το δικό του "Διόνυσο", το σουβλατζίδικο που έχει δημιουργήσει στη Βαρκελώνη όπου διαμένει, με στόχο την κατάκτηση κι άλλων καλοφαγάδων ανά τον πλανήτη. Όπως εξομολογείται ο ίδιος ο 49χρονος όνειρο του ήταν πάντα να ταξιδέψει ο "Διόνυσος" σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του κόσμου, με τη μορφή του franchise. Σε δηλώσεις του υποστηρίζει ότι όσοι προτιμήσουν τον "Διόνυσο", θα ανταμειφθούν για την επιλογή τους, καθώς θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να γευτούν γύρο και σουβλάκι αλλά και να μυηθούν την ελληνική διασκέδαση μέσα από το ελληνικό κρασί και τη μπύρα, χορεύοντας ταυτόχρονα στους ρυθμούς των μεγάλων λαϊκών φωνών της χώρας μας, όπως ο Καζαντζίδης, αλλά και σε πιο "ανάλαφρα" ακούσματα. Σχετικά με τη ζωή του Έλληνα επιχειρηματία είναι γνωστά τα εξής: Ο 54χρονος σήμερα Γιάννης Γκόλιας ζει με την οικογένειά του στη Βαρκελώνη, όπου και γνώρισε τη σύζυγό του, τα τελευταία 21 χρόνια.. Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα στο Βέλγιο, όπου και εργάστηκε μόνο για τέσσερα χρόνια, αφού, όπως εκμυστηρεύτηκε τού έλειπε η Ελλάδα πολύ και δεν άντεξε παραπάνω. Ωστόσο, ούτε στην Ελλάδα ήταν "γραφτό" να βρει την τύχη του κι έτσι, έπειτα από μια επίσκεψη στον αδελφό του, στη Βαρκελώνη, αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία της έλλειψης ελληνικού σουβλατζίδικου στην πόλη και να στήσει τη δική του επιχείρηση, ένα εγχείρημα που 21 χρόνια μετά, όπως φαίνεται, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σήμερα, λειτουργούν τέσσερα σουβλατζίδικα της αλυσίδας "Διόνυσος", σε διάφορες περιοχές της Βαρκελώνης και μάλιστα σε τοποθεσίες που παραπέμπουν είτε στο Κολωνάκι της Αθήνας, είτε στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.
Ο πρώτος "Διόνυσος" έκανε το ντεμπούτο του στη Βαρκελώνη το 1993 και όπως ο ομώνυμος θεός της ελληνικής μυθολογίας, έτσι και το σουβλατζίδικο του κ. Γκόλια κατάφερε αμέσως να γίνει πολύ αγαπητό, κεντρίζοντας με το φαγητό του το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης. Παράλληλα κατόρθωσε να διατηρήσει σταθερή πελατεία και μάλιστα αρκετά ανοδική πορεία. Μια από τις "ατραξιόν" του πρώτου "Διόνυσου", που εδρεύει ακριβώς απέναντι από το ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης, είναι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, Έλληνες που, αν και ζουν μακριά από τη Θεσσαλονίκη και την αγαπημένη τους ομάδα, δίνουν διαρκώς το "παρών" στο μαγαζί για να παρακολουθήσουν κάποιο αγώνα, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους Ισπανούς, που ως φανατικοί φίλαθλοι και οι ίδιοι, δείχνουν να αντιλαμβάνονται πλήρως το πάθος των οπαδών του "Δικέφαλου του Βορρά". Σ' ένα από τα σουβλατζίδικα του κ. Γκόλια λειτουργεί και ταβέρνα, όπου οι απαιτητικοί Ισπανοί μπορούν να δοκιμάσουν μουσακά, γιουβέτσι, παστίτσιο, μπιφτέκι γεμιστό, γαρίδες και άλλες λιχουδιές, που δεν βρίσκονται συνήθως στο τραπέζι του σπιτιού τους. Ο κ. Γκόλιας αναφέρει ότι: «Οι Ισπανοί είναι μεσογειακός λαός και όλα τα φαγητά που σερβίρουμε μπορούν και οι ίδιοι να τα φτιάξουν, αλλά δεν ξέρουν το πώς και φυσικά, κανείς δεν θα τους το μάθει», προσθέτοντας ότι εκτός των φρέσκων τροφίμων που χρησιμοποιεί στα καταστήματά του, όλα τα άλλα προϊόντα έρχονται, με φορτηγό, από την Ελλάδα.
Στα σουβλατζίδικα "Διόνυσος" συχνάζουν κυρίως άτομα ηλικίας έως 30 χρόνων, ενώ στο εστιατόριο- ταβέρνα "Sukur" , με το πιο «έθνικ» ύφος και κουζίνα τόσο ελληνική όσο και ισπανική, μπορεί κάποιος να συναντήσει έναν 20χρονο με την παρέα του, αλλά κι έναν 60χρονο.
πηγή: enet.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια