Ψαρόσουπες

Κάθε χώρα στη Μεσόγειο έχει τη δική της εκδοχή για ψαρόσουπα.Πολλές, όπως η μπουγιαμπέσα, έχουν πάρει το όνομά τους από το σκεύος μέσα στο οποίο σιγοβράζουν.
Μια τέτοια ψαρόσουπα είναι και η ελληνική κακκαβιά που έχει πάρει το όνομά της από το σκεύος που λέγεται κακκάβι.
Φτιάχνεται από πολλά και διάφορα ψάρια διαφορετικών μεγεθών (μεγάλα κάτω κάτω και μικρότερα από πάνω) και έχει ένα μυστικό συστατικό: λίγο θαλασσινό νερό μέσα στην κατσαρόλα για γεύση, αλάτι και... μυστήριο.
Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες ψαρόσουπες.
Τα ψάρια και τα λαχανικά ιδίως τις ντομάτες, τις πατάτες και τα κολοκύθια- τα βρίσκουμε συχνά μαζί μέσα σε σούπες.
Η ψαρόσουπα με αυγολέμονο είναι επίσης ένα κλασικό πιάτο που συνηθίζεται όλο τον χρόνο.
Δυναμωτική ψαρόσουπα της γιαγιάς ΕΔΩ
Η σούπα σε όλο τον κόσμο!ΕΔΩ

Related Posts