Κατσικάκι από τη Χαλκιδική

Κατσικάκι στη Χαλκιδική
Νοστιμότατο κατσικάκι με ρύζι στον φούρνο, μια παραδοσιακή συνταγή της Χαλκιδικής με άνηθο, δυόσμο και μπόλικα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Συνταγή:

Mερίδες έξι

Υλικά
Ένα κιλό κατσικάκι σε μερίδες
Τέσσερα κρεμμυδάκια φρέσκα
Μιάμιση κούπα λάδι
Ένα μάτσο άνηθο
Δύο κούπες ρύζι για πιλάφι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε το κατσικάκι.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε μαζί με το λάδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο στο φούρνο στους 230 βαθμούς.
Αν το φτιάξουμε σε γάστρα την αφήνουμε ανοικτή.
Μόλις το κρέας "στεγνώσει" και από τις δύο μεριές, προσθέτουμε νερό να σκεπάζει σχεδόν το κρέας. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αν έχουμε γάστρα σκεπάζουμε.
Αν δεν έχουμε προσέχουμε να μην αρπάξει το κρέας πριν ψηθεί
Μπορούμε να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο.
Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά αργότερα, ρίχνουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε ξεσκέπαστο να βράσει.
Αν τα υγρά είναι λίγα προσθέτουμε ζεστό νερό.
Γυρίζουμε μια-δυο φορές το κρέας να πάρει χρώμα.
Προσοχή πρέπει να πιεί τα νερά το ρύζι.

Related Posts