Φακόρυζο

Μιαμμ!
Ένας έξυπνος τρόπος να ταΐσετε φακή στα μικρά σας που τη σιχαίνονται αλλά και να πάρετε πολύ σίδηρο και ασβέστιο!

ΥΛΙΚΑ:
2 φλιτζάνια φακές,
6 φλιτζάνια νερό,
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα,
2 φύλλα δάφνης,
αλατοπίπερο,
¾ φλιτζανιού λάδι
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1.5 φλιτζανάκι πασάτα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Καθαρίστε και πλύντε τις φακές.
Βάλτε τις σε κατσαρόλα με νερό και αφήστε τις να σιγοβράσουν.
Μολις βράσουν τις σουρώνουμε.
Σοτάρετε στο καυτό λάδι τα κρεμμύδια με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε τις φακές, το ρύζι, τη δάφνη και αλατοπίπερο.
Προσθέστε την πασατα και νερο.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά. Βάλτε το φακόρυζο σε πιατέλα
Σερβίρεται ζεστό συνοδευόμενο με μαύρες ελιές.

Related Posts